miercuri, 26 noiembrie 2008

Soferi

Cred ca partea cea mai proasta a Dubaiului este traficul rutier. Cosmar e prea putin spus. Si la peste 500 de masini / 1000 de locuitori este de asteptat.
Desi nu conduc (am permis, dar e bun de pus in rama, ca n-am tupeu sa urc la volan), vad fara sa vreau ce se intampla pe sosele. Si ma minunez.
Nu ma refer la soferi care vorbesc la telefon, sau la soferi-parinti iresponsabili care conduc cu copiii in brate, sau la soferi care nu-s in stare sa-si tina banda de mers in viraje. Astea au devenit ceva atat de normal aici.
Azi dimineata am vazut una nemaivazuta. Pe o autostrada destul de aglomerata, pe banda din dreapta, un localnic isi conducea masina cu 60 km/h si citea ziarul. Probabil era foarte interesat de evolutia bursei si a pretului petrolului, ca doar asta intereseaza pe toata lumea in ziua de azi. Dar oare chiar nu putea sa astepte sa ajunga la o benzinarie (era una la 1 km de locul unde l-am vazut), sa-si ia un ceai si sa studieze ziarul acolo, in liniste si pace? Eu i-as lua permisul de conducere si l-as expedia de urgenta la scoala, pentru niste lectii serioase de conduita preventiva.

0 comentarii: