miercuri, 3 decembrie 2008

2 Decembrie Ziua Nationala













Pe 2 decembrie Emiratele sarbatoresc ziua nationala. Este ziua in care, acum 37 de ani, 7 emirate autonome s-au unit intr-un stat federal, avand o moneda si constitutie unica.
Si este aici o moda ca de ziua nationala localnicii sa-si decoreze masinile si sa iasa la plimbare pe corso (pe Jumeirah Beach Road, una dintre zonele rezidentiale foarte bune ale Dubaiului). Adopta decoratiuni dintre cele mai variate, de la panglici si stegulete pana la masini vopsite efectiv in culorile nationale. Am vazut masini avand lipite abtibilduri pe caroserie, stelute, inimioare, cerculete etc, masini avand pozele liderilor pictate pe caroserie sau folii cu imaginile liderilor aplicate pe ferestre. E interesant sa-i vezi defiland pe strada, fiecare incercand sa-si intreaca vecinul la decorarea masinii.

Partea negativa a acestei sarbatori o constituie numarul mare de accidente. Desi politia face apel la populatie sa aiba grija, in ziua asta parca toti arunca pe fereastra cele mai elementare reguli de siguranta rutiera. Stau asezati pe capotele masinilor, iesiti prin trape sau pe geamuri, cautand necazul cu lumanarea. Pacat!

Si cum de obicei de Ziua Nationala mai toata suflarea are liber, sarbatorim si noi, expatriatii, alaturi de ei.

Din pacate nu am facut poze, le-am luat de pe site-ul unui ziar local.

0 comentarii: