marți, 30 decembrie 2008

Sarbatori fericite!

Si a mai trecut un Craciun departe de tara. Al patrulea. Am facut tot posibilul sa pastrez traditia, am facut sarmale si ciorba de porc, am oferit si primit cadouri, am incercat sa dau un aer festiv casei, am ascultat colinde, dar....... ceva a lipsit. A lipsit zapada scartaind sub picioare, au lipsit gerul si aerul proaspat de acasa, a lipsit mirosul de brad si cozonacii mamei. Mi-au lipsit pana si copiii vecinilor veniti cu colindul.
E adevarat ca am fost pe plaja in ziua de Craciun si sotul m-a rasfatat cu daruri scumpe, dar............ mi-a lipsit Craciunul de acasa.

Sarbatori fericite tuturor!

joi, 11 decembrie 2008

De data asta eu!

Zilele trecute am condus din nou dupa cateva luni in care n-am pus mana pe volan deloc. La cat imi este mie de teama de condus, asta e un eveniment care chiar merita mentionat.
Am condus vreo 6-7 km, la 80 km/h, desi colegul din dreapta (sotul) tot incerca sa ma faca sa-mi bag piciorul in ea masina, sa vad si sa simt pe pielea mea cum trag cei doua sute si ceva de cai putere. Nici o sansa, cum vedeam ca depasesc 90 la ora, cum incetineam. Am constatat ca tot mi-e frica de mor, desi soseaua era goala, ca nu mai sunt in stare sa tin masina dreapta in banda si ca stau atat de incordata, de ma trec toate transpiratiile.
Concluzia la care am ajuns: soferia nu e pentru mine, oricat ar incerca toti cei din jurul meu (familie, prieteni, colegi) sa ma faca sa cred altfel.

miercuri, 3 decembrie 2008

2 Decembrie Ziua Nationala













Pe 2 decembrie Emiratele sarbatoresc ziua nationala. Este ziua in care, acum 37 de ani, 7 emirate autonome s-au unit intr-un stat federal, avand o moneda si constitutie unica.
Si este aici o moda ca de ziua nationala localnicii sa-si decoreze masinile si sa iasa la plimbare pe corso (pe Jumeirah Beach Road, una dintre zonele rezidentiale foarte bune ale Dubaiului). Adopta decoratiuni dintre cele mai variate, de la panglici si stegulete pana la masini vopsite efectiv in culorile nationale. Am vazut masini avand lipite abtibilduri pe caroserie, stelute, inimioare, cerculete etc, masini avand pozele liderilor pictate pe caroserie sau folii cu imaginile liderilor aplicate pe ferestre. E interesant sa-i vezi defiland pe strada, fiecare incercand sa-si intreaca vecinul la decorarea masinii.

Partea negativa a acestei sarbatori o constituie numarul mare de accidente. Desi politia face apel la populatie sa aiba grija, in ziua asta parca toti arunca pe fereastra cele mai elementare reguli de siguranta rutiera. Stau asezati pe capotele masinilor, iesiti prin trape sau pe geamuri, cautand necazul cu lumanarea. Pacat!

Si cum de obicei de Ziua Nationala mai toata suflarea are liber, sarbatorim si noi, expatriatii, alaturi de ei.

Din pacate nu am facut poze, le-am luat de pe site-ul unui ziar local.

miercuri, 26 noiembrie 2008

Soferi

Cred ca partea cea mai proasta a Dubaiului este traficul rutier. Cosmar e prea putin spus. Si la peste 500 de masini / 1000 de locuitori este de asteptat.
Desi nu conduc (am permis, dar e bun de pus in rama, ca n-am tupeu sa urc la volan), vad fara sa vreau ce se intampla pe sosele. Si ma minunez.
Nu ma refer la soferi care vorbesc la telefon, sau la soferi-parinti iresponsabili care conduc cu copiii in brate, sau la soferi care nu-s in stare sa-si tina banda de mers in viraje. Astea au devenit ceva atat de normal aici.
Azi dimineata am vazut una nemaivazuta. Pe o autostrada destul de aglomerata, pe banda din dreapta, un localnic isi conducea masina cu 60 km/h si citea ziarul. Probabil era foarte interesat de evolutia bursei si a pretului petrolului, ca doar asta intereseaza pe toata lumea in ziua de azi. Dar oare chiar nu putea sa astepte sa ajunga la o benzinarie (era una la 1 km de locul unde l-am vazut), sa-si ia un ceai si sa studieze ziarul acolo, in liniste si pace? Eu i-as lua permisul de conducere si l-as expedia de urgenta la scoala, pentru niste lectii serioase de conduita preventiva.

marți, 25 noiembrie 2008

Buna ziua

Buna ziua, lume!
In sfarsit sunt si eu in rand cu lumea moderna si am blog.
Imi era necesar? Nu neaparat. Dar pentru ca nu ma costa nimic si pentru ca zilele astea ma plictisesc teribil la serviciu, mi-am zis: "Hai s-o fac si pe asta, sa vad si eu cu ce se mananca blogul".
De asemenea, am vazut niste bloguri absolut superbe (Maya's world e unul dintre ele) si am zis ca vreau si eu.
Desigur ca va mai curge multa apa pe Dunare pana cand voi ajunge la nivelul lor, dar ceea ce era mai important (set-up the blog) am facut.
Acuma, sunt eu insami curioasa cat de constiincioasa voi fi si cat de des voi posta. Ca nu ma tin prea mult crizele de constiinciozitate.
Anyway, imi urez bun venit in blogosfera si spor la postat!