marți, 10 noiembrie 2009

Spre implinirea unui vis (1)

Prin primavara vine un coleg al meu la sotul meu si-l intreaba daca nu vrea sa fie Formula 1 marshal. N-a stiut ce inseamna si ce va trebui sa faca, iar explicatia sumara a fost: nu va trebui sa faci prea multe, dar vei fi acolo, in mijlocul actiunii. A acceptat si asa a inceput totul.
A avut primul training in mai si eu eram verde de invidie. Pana cand i-am invitat la noi pe colegul meu si pe sotia lui, care lucreaza la una din firmele implicate in organizarea acestui eveniment. Si ea m-a intrebat si pe mine daca nu vreu sa merg si eu, sa o ajut pe ea in administratie. Am acceptat pe loc, fara sa ma gandesc prea mult.
Si a venit luna octombrie si a inceput numaratoarea inversa. Am avut primul training pe 3 octombrie, la centrul de presa al circuitului Yas Marina din Abu Dhabi. Am fost primii care am pasit in centrul de presa, abia dat in folosinta. Am fost impresionata de intregul complex, de calitatea lucrarilor, de anvergura lor.
La urmatorul training, pe 10 octombrie, am aflat care si ce vom face. Sotul meu a fost pit lane marshal, iar eu runner (si chiar am alergat). Tot pe 10 octombrie am vazut pentru prima data Race Control Room, camera-suflet a cursei, de unde se urmareste fiecare centimetru de pista si de unde se iau toate deciziile in timpul cursei.
Pe 17 octombrie am avut training la Dubai Autodrom, in zi de curse, sa vedem exact ce fac marshalii si care este rolul lor.
Si pe 24 octombrie am avut botezul focului, antrenamentele pentru GP 2 Asia, pe circuitul Yas Marina.

1 comentarii:

Maya spunea...

Sarbatori fericite,draga Cami!