duminică, 10 ianuarie 2010

Avatar

Am fost aseara sa vedem Avatar in 3D. Il vazusem inainte printre picatele pe net si ieri ne-am hotarat sa mergem sa-l vedem si in 3D, daca tot am auzit atatea despre el. Am avut locuri foarte bune, la mijlocul salii si la mijlocul randului, am primit ochelarii de rigoare impreuna cu biletele si am intrat nerabdatori in sala. Filmul a fost excelent, efectele speciale spectaculoase, iar senzatia de "sunt acolo", de "musca asta imi intra in ochi" a fost incredibila. La o secventa chiar am avut reflexul de a alunga o insecta zburatoare, ca aveam senzatia ca imi intra in ochi. Eu am vazut pentru prima data in viata un film 3D si la un moment dat mi-am dat ochelarii jos pentru ca ametisem si ma durea capul ingrozitor.
Totusi, compania de cinematografe are o mare bila neagra de la mine. Dialogurile in limba na'vi au fost subtitrate numai in araba. Inteleg ca e limba oficiala a tarii, dar cand ai peste 75% din clientela alcatuita din expatriati care nu vorbesc / nu citesc limba araba, cred ca ar trebuie sa te gandesti si la ei, la faptul ca oamenii acestia platesc acelasi pret ca localnicii si asteapta servicii de o anumita calitate.
O alta bila neagra au de la mine parintii cretini care isi aduc plozii rasfatati de 1-2-3 ani (sau chiar ma mici de un an) la un film lung de 3 ore, care este muuuuuuuuult deasupra nivelului lor de intelegere. Bineinteles ca am avut parte de concertele inevitabile de urlaturi ale plozilor plictisiti. Eu as interzice accesul in sala la un astfel de film copiilor sub 12-14 ani, pentru ca oricum nu inteleg nimic si in 3 ore isi pierd rabdarea de 100 de ori.

0 comentarii: