marți, 5 ianuarie 2010

History rising

Sunt cuvintele care apareau pe gardul ce inconjura acum 5 ani santierul Burj Dubai. Si s-a inaltat. Aseara a avut loc ceremonia de inaugurare a celei mai mari cladiri din lume. Nu am sa va plictisesc cu date statistice si cu cifre pe care le gasiti pe site-ul Emaar (developerul), pe site-ul oficial al cladirii sau pe orice site de stiri. Am sa astern aici gandurile mele.
Acum 5 ani cand a inceput constructia treceam zilnic pe langa santier si ma gandeam: "Oare voi mai fi eu aici cand se va deschide? Voi avea oare ocazia sa urc la ultimul etaj si sa vad orasul ca din elicopter?" Uite ca mai sunt aici si cu prima ocazie voi urca si in Burj Dubai.
Nu am fost la ceremonia de deschidere, am prefereat sa stau departe de traficul din zona (mai ales ca infrastructura e inca in lucru) dar sunt mandra ca vad minunea asta de la ferestra biroului, sunt mandra ca am vazut-o crescand etaj cu etaj (in timpul constructiei era o placa la intrarea santierului pe care scria la ce etaj se lucreaza). De cate ori merg in Dubai Mall ies in spate si-mi sucesc gatul uitandu-ma in sus si ma gandesc ca altii vad cladirea asta doar la tv, pe cand eu am ocazia sa o vad pe viu, si ma minunez de ce a putut iesi din creierele si mainile oamenilor. E absolut uimitoare.
Desi a fost redenumita in ultimul moment Burj Khalifa, ramane tot un simbol al Dubaiului, iar pentru mine si pentru multi este si va ramane Burj Dubai.

0 comentarii: