marți, 16 februarie 2010

Aventuri pe autostrada

Cand faci o naveta de 80km one way zilnic, ai ocazia sa vezi tot felul de chestii pe sosea, tot felul de soferi, unii mai buni altii mai dobitoci. Azi dimineata nu doar am vazut dar am si fost implicati intr-o aventura, alaturi de o soferita proasta rau.
N-a fost in stare sa-si tina banda intr-o curba si, pentru ca sotul meu si-a vazut de drum pe banda lui, nu i-a facut loc si ea a fost nevoita sa franeze si sa stea dupa noi, au apucat-o pandaliile. Si cum nici colegu' nu e usa de biserica si raspunde rapid la orice provocare de pe sosea, a inceput circul. Initial n-a lasat-o sa ne depaseasca. Si cum erau numai 2 benzi in curba si pe dreapta noastra era inca o masina, n-a avut ce face si a stat dupa noi. Apoi, cum a ajuns la sosea, si-a bagat piciorul in ea masina, un Porsche Carrera, a facut ceva slalom si a ajuns in fata noastra. A inceput sa franeze de-aiurea, sa ne arate pumnul, sa ne faca semn cu degetul ca n-avem dreptul sa o depasim si sa ne injure. Din pacate, pret de vreo 10km a avut acelasi drum cu noi. Si eram ca soarecele si pisica. Ea facea pe grozava ca n-avem ca cauta in fata ei, al meu facea pe grozavul, ca de ce sa se lase el depasit de un Porsche. Am reusit sa trecem in fata ei, pana cand ne-a ajuns din urma la un semafor si a trecut pe langa noi, continuand sa ne arate pumnul si sa ne injure. Eu m-am speriat de numa, m-a apucat tremuratul si pana la urma am sunat la politie. Le-am dat baietilor numarul de inmatriculare al bezmeticei si le-am povestit ce s-a intamplat. De obicei in cazuri de astea, politia da un telefon soferului reclamat, il ia l intrebari si-i da si-o amenda zdravana. As fi vrut sa-i vad fata cand a sunat-o politia.
Dupa ce am scapat de ea, m-am intrebat: are impresia ca daca e englezoaica/australianca etc si conduce Porsche toata soseaua e a ei si are dreptul sa faca ce vrea? De unde atata aroganta?
Iar pentru injuraturi as fi putut sa ma duc si sa depun plangere impotriva ei la politie si sa iasa scandal mare, dar, din fericire pentru ea, nu am timp si chef sa umblu prin tribunal de dragul unei proaste.

0 comentarii: