miercuri, 31 martie 2010

Cu bicicleta, fara bicicleta

Am citit azi in ziar o chestie care m-a amuzat: autoritatea pentru transport si drumuri incurajeaza rezidentii sa foloseasca bicicleta pentru deplasare pe distante scurte (au inceput sa construiasca piste pentru biciclete si locuri de parcare). Vor sa descongestioneze traficul, vor sa reduca emisiile carbon, in teorie toate bune si frumoase. Pe partea cealalta, vine politia si confisca bicicletele, cica pentru siguranta acelorasi rezidenti.
Acuma, daca stau stramb si judec drept, cei de la drumuri au cam pus carul inaintea boilor. Adica, ar fi trebuit sa termine intai toate pistele pentru biciclisiti si sa le dea in folosinta si apoi sa inceapa campania pro-bicicleta. Politia, in schimb, are dreptate, caci majoritatea biciclistilor sunt cu capu-n traista, nu se uita pe unde merg si ce e in jurul lor, circula pe contrasens si ai toate sansele sa te trezesti cu unul pe capota si nu e bine nici pentru tine nici pentru el.
Oricum, parerea mea este ca autoritatile ar trebui mai intai sa se puna de acord asupra unor lucruri, si apoi sa le dea publicitatii, ca sa nu incetoseze si mai tare creierele deja incetosate ale rezidentilor.

marți, 30 martie 2010

Ajutor

Ma poate cineva ajuta sa atasez un link de pisicuta din antet? Mersi

Relax


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Muzica

duminică, 28 martie 2010

Vopsea de oua naturala

Daca tot se apropie Pastele si am inceput sa facem pregatiri, sa facem cumparaturi, sa ne gandim cum sa vopsim ouale, iata cateva metode naturale si ieftine pe care le puteti folosi:
Sfecla rosie
Taiati bucati mici o sfecla si puneti-o la fiert intr-un litru de apa cu 2 linguri de otet. Lasati sa fiarba cam 10 minute. In sucul de sfecla puneti ouale fierte in prealabil si lasati-le acolo pana capata o culoare care va place (cateva ore). Daca vreti, puteti fierbe ouale impreuna cu sfecla, si poi le lasati cateva ore in suc.
Varza rosie
Fiebeti o varza rosie mica intr-un litru de apa cu 2 linguri de otet. Strecurati apoi adaugati ouale fierte si le lasati acolo peste noapte.
Coji de ceapa
Aveti nevoie de cojile de la 1 kg de ceapa. Le lasati la muiat peste noapte in apa. Dupa ce se inmoaie, puneti-le la fiert impreuna cu ouale si 2 linguri de otet. Fierbeti cam 15 minute, apoi dati deoparte si lasati ouale in lichidul colorat pana capata o culoare care va place. Folositi coji de ceapa rosie pentru nuante de rosu si coji de ceapa normala pentru nuante de galben.
Ca sa obtineti nuante de galben si portocaliu, puteti folosi morcov ras, coji de potocala sau boia de ardei.
Pentru nuante de verde, folositi frunze de spanac sau de stevie, iar pentru nuante de violet: frunze de loboda.
Cateva "tips and tricks":
* folositi oua albe
* inainte sa le fierbeti, spalati ouale bine cu detergent
* indiferent ce fel de lichid colorant folositi (vopsea naturala sau chimica), otetul adaugat ajuta la fixarea culorii
* dupa ce vopsiti ouale, stergeti-le cu o carpa cu putin ulei sau cu o bucatica de slanina ca sa le dati luciu
Pana acuma am folosit numai vopsele chimice, dar anul asta o sa ma joc putin, sa vad cum ies ouale vopsite natural.

Ne-am mutat (2)

Cu masina de spalat am avut mari dureri de cap. Nu se potrivea in lacasul destinat ei. Si nu am luat vreun avion de masina de spalat, mare sau inalta, ci una normala cu latimea standard de 60 cm. Dar dobitocul de proiectant / constructor ce s-a gandit: masinile de spalat au latimea de 60 cm asa ca un spatiu de 60 cm e suficient. Ce n-a socotit el e ca pereti se mai pune si faianta si ca usile au si tocuri care mananca din acesti 60 cm de spatiu. Asa ca spatiul ramas este undeva la 57-58 cm, prea mic pentru masina de spalat. Si ne-am chinuit vreo ora, am dat jos tocul usii, apoi am dat jos faianta, apoi am scos sertarele de la dulap si cu greu am reusit sa punem masina de spalat la locul ei, lipita intr-o parte de perete (si probabil zgariata toata) si in cealalta de dulapul cu sertare.
Pisicile s-au obisnuit cat de cat cu casa cea noua si sunt foarte fericite ca si-au gasit locuri la inaltime: pe dulapurile suspendate din bucatarie. Aseara gateam si ele stateau si ma priveau de sus si mai trageau cate un "miau" din cand in cand, sa stiu ca sunt supravegheata indeaproape.
In mare am aranjat cam tot ce se putea, mai avem de pus perdele (sper azi sau maine) si de cumparat una alta, dar cumparaturile mai pot astepta.

sâmbătă, 27 martie 2010

Ne-am mutat (1)

In sfarsit ne-am mutat.
S-au adunat pana la urma 5 sacose uriase de rafie, vreo 7 cutii si nenumarate alte sacose mai mici. S-a umplut la pana la refuz un camion de 5 tone. Inca stau si ma intreb unde au incaput toate alea in garsoniera noastra.
Oricum, am descoperit haine pe care si uitasem ca le am, am descoperit o gramada de fuste si pantaloni care nu ma mai incapeau, dar stateau si ocupau locul in dulap degeaba. Am dat tot la gunoi.
M-am certat iar cu sotul ca insista sa pastreze o gramada de vechituri (X-Box si playstation vechi, un DVD-player portabil pe care nu-l mai foloseste, zeci de metri de cabluri, o colectie de peste o suta de casete video cu filme copiate de el cu ani in urma). Degeaba insist eu ca ocupa spatiul fara rost, nu vrea sa le arunce / doneze si pace buna.
Mi-am gasit pisicuta Maneki Neko, ascunsa bine intr-o cutie de cand am gasit-o in receptia unde lucram si am luat-o fara sa stiu ce rol are, si mi-am zis ca daca tot o am, de ce sa n-o tin in casa, la vedere, ca de pierdut cred ca n-am ce pierde.
Pisicile mele, saracele au fost super-stresate. Nu le place nicicum schimbarea. Joi cand le-am eliberat din transporter s-au ascuns in baia mare, una in piciorul chiuvetei, cealalta in spatele toaletei. N-au mai iesit de acolo toata ziua. Nu le-a trebuit nici mancare, nici apa, nici nisip. Iar seara au inceput sa se agite, sa alerge de colo-colo si sa planga. Si asa au tinut-o toata noaptea, asa ca eu am dormit pe apucate, in timp ce sotul sforaia de mama focului. Ce-l mai invidiez pentru somnul greu!

miercuri, 24 martie 2010

Maine ne mutam

Maine ne mutam, intr-un apartament mai mare, mai aproape de serviciu. Apartament pe care ni la pus firma la dispozitie, pentru ca, din lipsa de bani, luna asta mi-a dat mai putin de jumatate din salariu.
Aseara am inceput sa impachetez. Si uitandu-ma la cele 3 sacose uriase de rafie, cele 2 cutii pline si inca vreo cateva sacose mai mici si la lucrurile inca ramase prin dulapuri, m-am minunat si m-am intrebat unde naiba au incaput toate chestiile alea intr-o garsoniera de 40 mp, fara nici un spatiu de depozitare si fara balcon.
Diseara continuam sa impachetam si sunt curioasa cate sacose si cutii se vor aduna pana la urma. Noroc ca nu avem prea multa mobila, si nici foarte voluminoasa, doar patul, 2 masute Tv si niste rafturi pentru carti. Sper sa incapa toate in pick-up si sa nu fie nevoie de mai multe drumuri.

joi, 18 martie 2010

Cheer up

Asta a reusit azi sa ma scoata putin din butoiul cu depresie crunta.


Asculta mai multe audio Muzica

Nu mai veam mult si incepeam sa dansez, chiar daca eram la birou.

miercuri, 17 martie 2010

O chestie ciocolatoasa

Pe blogul Zanei Eficientei (mersi, zanuto) am gasit zilele trecute o reteta cu ciocolata. Am citit-o si am zis: ciocolata, check, fara cuptor, check, frisca batuta......hm, n-am, dar am acasa o cutie de frisca lichida si nu ma doare robotul sa o bat, asa ca check, deci se face.
Reteta originala spunea asa:
2 oua intregi
1/2 cana de zahar (eu am pus mai putin)
1 lingurita esenta de migdale (am renuntat la ea ca sotul nu e fan)
1 lingurita esenta de rom (am pus o fiola Ruf)
200 g ciocolata de calitate (eu am folosit o tableta mare Cadbury si una mica Lindt de ciocolata neagra cu portocale)
1 cana si 3/4 de frisca batuta
Am adugat in plus coaja de la o jumatate de portocala.
Am pus ouale, zaharul si coaja de portocala intr-o cratita mai adanca, pus cratita pe baie de abur si am batut bine pana s-a ingrosat. Am dat deoparte la racit. Am batut frisca cu putin zahar pudra. Intre timp am pus ciocolata la topit tot pe abur. Cand s-a topit am amestecat-o cu crema de oua si apoi cu frisca batuta si am pus esenta de rom. Am tapetat un bol de sticla cu folie alimentara, am turnat compozitia si am dat la frigider.
Acuma, zanuta spunea ca dupa ce se raceste se poate manevra destul de usor. N-a fost asa si am realizat mi tarziu de ce: frisca batuta din Romania are intaritor. Eu n-am avut si nu mi-a trecut prin cap sa pun niste gelatina in ea. Asa ca am papat "chestia" din castron, sub forma de spuma.
Oricum, a fost super-gustoasa si am decretat: se mai face.

luni, 15 martie 2010

3 ani


Ieri am implinit 3 ani de la cununia civila. Ne-am sarbatorit acasa, doar noi, cu o masa buna si sampanie, asa cum faceau si parintii mei.

miercuri, 10 martie 2010

Poezii haioase

A WOMAN'S POEM:
Before I lay me down to sleep,
I pray for a man who's not a creep,
One who's handsome, smart and strong.
One who loves to listen long,
One who thinks before he speaks,
One who'll call, not wait for weeks.
I pray he's rich and self-employed,
And when I spend, won't be annoyed.
Pull out my chair and hold my hand.
Massage my feet and help me stand.
Oh send a king to make me queen.
A man who loves to cook and clean.
I pray this man will love no other.
And relish visits with my mother.

A MAN'S POEM:
I pray for a deaf-mute gymnast nymphomaniac with
big boobs who owns a bar on a golf course
and loves to send me fishing and drinking. This
doesn't rhyme and I don't care!

marți, 9 martie 2010

Iar despre vreme

Vremea asta nu se mai indreapta odata! Dupa ploile de saptamana trecuta, cu inundatii, probleme si balti care inca nu s-au dus, inca mai bate vantul, e praf, iar dimineata e ceata. Vreau sa se repare vremea asta mai repede si sa ma duc sa mai stau si eu la soare si sa ma balacesc un pic, acuma, inainte sa se faca 50 de grade.

luni, 8 martie 2010

8 martie


Pentru voi toate, doamneor si domnisoarelor, un buchet vesel si colorat care sa va aduca zambetul pe buze si primavara in suflet.
La multi ani!

miercuri, 3 martie 2010

Gris cu lapte caramelizat

Am gasit reteta asta pe forumul mireselor si mi-am zis sa o inceerc, eu fiind mare fana zahar ars.
1 cana gris
3 cani de lapte
1 cana de zahar (puneti mai putin daca preferati mai putin dulce)
coaja de lamaie
vanilie sau romPreparati laptele cu gris dupa ce reteta aveti si stiti ca iese. Puneti zahar dupa preferinta si arome la fel. Eu pun mereu coaja de lamaie si rom, daca am din Romania (aici nu se gaseste in magazine), daca nu,vanilie. Trebuie sa fie destul de moale, sa curga.
Intr-o oala puneti zaharul la topit. Cand se topeste tot si capata o culoare aurie, intindeti siropul pe peretii oalei.

Apoi turnati laptele cu gris si dati la rece cateva ore. Cand se raceste bine, rasturnati pe un platou, ca pe un tort.
Pofta buna.

marți, 2 martie 2010

Lista antidepresie a lui Stash

1. Plimbati-va cu masina. Parcati la marginea drumului, puneti-va ochelarii de soare si scoateti pe geam uscatorul de par. Îndreptati-l catre masinile care vin din fata. Acum numarati cîti soferi franeaza brusc în fata voastra!
2. Reîncarcati automatul de cafea din biroul vostru cu cafea decofeinizata, timp de trei saptamani.
Cînd toata lumea va fi depasit dependenta de cafea, schimbati-le cafeaua cu ESPRESSO.
3. Daca scoateti bani la ghiseul bancii la rubrica « scopul folosirii banilor » scrieti « pentru marijuana».

4. Cînd sînteti pe un coridor, sariti în loc sa mergeti. Apoi încercati sa numarati cîte persoane se uita la voi crucis!

5. Daca sînteti la restaurant si vreti sa comandati ceva, cereti « apa plata dietetica ».
6. Sunati-va prietenii cu cinci zile înainte sa mergeti la o petrecere si spuneti-le
ca nu veti putea fi prezent din cauza unei dureri de cap.
7. Cînd scoateti bani de la ATM, apucati-va de strigat din toti rarunchii « Am castigat! Am castigat! »
8. Daca va aflati într-o gradina zoologica, luati-o brusc la fuga catre parcare strigand îngrozit « Salvati-va! Au scapat animalele! »
9. Daca aveti copii, la masa de seara spuneti-le ca din cauza recesiunii va trebui sa renuntati la ei!
10. La farmacie, cumparati o cutie cu prezervative si apoi intrebati farmacista unde e cabina de proba.
Dupa ce veti fi încercat toate cele zece puncte din aceasta lista, veti suferi de orice,
mai putin de depresie!

Sursa: e-mail

luni, 1 martie 2010

The Why’s of Men
1. WHY DO MEN BECOME SMARTER DURING SEX?
(because they are plugged into a genius)
2. WHY DON’T MEN BLINK DURING SEX?
(they don’t have enough time)
3. WHY DOES IT TAKE 1 MILLION SPERM TO FERTILIZE ONE EGG?
(they don’t stop to ask directions)
4. WHY DO MEN SNORE WHEN THEY LIE ON THEIR BACKS?
(because their balls fall over their butt-hole and they vapor lock)
5. WHY WERE MEN GIVEN LARGER BRAINS THAN DOGS?
(so they won’t hump women’s legs at cocktail parties)
6. WHY DID GOD MAKE MEN BEFORE WOMEN?
(you need a rough draft before you make a final copy)
7. HOW MANY MEN DOES IT TAKE TO PUT A TOILET SEAT DOWN?
(don’t know… it never happened)
8. WHY DID GOD PUT MEN ON EARTH?
(because a vibrator can’t mow the lawn)

*******

One day my housework-challenge d husband decided to wash his sweat-shirt. Seconds after he stepped into the laundry room, he shouted to me, “What setting do I use on the washing machine?” “It depends,” I replied “What does it say on your shirt?” He yelled back, “ University of Oklahoma .” And they say blondes are dumb…

********

Q: What do you call an intelligent, good looking, sensitive man?
A: A rumor.

********
Dear Lord, I pray for Wisdom to understand my man; Love to forgive him; And patience for his moods. Because, Lord, if I pray for Strength, I’ll beat him to death.
Amen

********

Q: Why do little boys whine?
A: They are practicing to be men.

********

Q: How do you keep your husband from reading your e-mail?
A: Rename the mail folder “Instruction Manual”.

Sursa: e-mail

1 martie


Va doresc tuturor o primavara frumoasa, plina de soare si flori.