miercuri, 31 martie 2010

Cu bicicleta, fara bicicleta

Am citit azi in ziar o chestie care m-a amuzat: autoritatea pentru transport si drumuri incurajeaza rezidentii sa foloseasca bicicleta pentru deplasare pe distante scurte (au inceput sa construiasca piste pentru biciclete si locuri de parcare). Vor sa descongestioneze traficul, vor sa reduca emisiile carbon, in teorie toate bune si frumoase. Pe partea cealalta, vine politia si confisca bicicletele, cica pentru siguranta acelorasi rezidenti.
Acuma, daca stau stramb si judec drept, cei de la drumuri au cam pus carul inaintea boilor. Adica, ar fi trebuit sa termine intai toate pistele pentru biciclisiti si sa le dea in folosinta si apoi sa inceapa campania pro-bicicleta. Politia, in schimb, are dreptate, caci majoritatea biciclistilor sunt cu capu-n traista, nu se uita pe unde merg si ce e in jurul lor, circula pe contrasens si ai toate sansele sa te trezesti cu unul pe capota si nu e bine nici pentru tine nici pentru el.
Oricum, parerea mea este ca autoritatile ar trebui mai intai sa se puna de acord asupra unor lucruri, si apoi sa le dea publicitatii, ca sa nu incetoseze si mai tare creierele deja incetosate ale rezidentilor.

2 comentarii:

realbadpisy spunea...

aham deci se mai intampla si pe acolo chesti din astea ca in Ro..pey..e bine!!! sti tu..sa moara si capra vecinului:D

CamiB spunea...

O, asta e nimic. O sa maipostez chestii de astea ciudate.