sâmbătă, 27 martie 2010

Ne-am mutat (1)

In sfarsit ne-am mutat.
S-au adunat pana la urma 5 sacose uriase de rafie, vreo 7 cutii si nenumarate alte sacose mai mici. S-a umplut la pana la refuz un camion de 5 tone. Inca stau si ma intreb unde au incaput toate alea in garsoniera noastra.
Oricum, am descoperit haine pe care si uitasem ca le am, am descoperit o gramada de fuste si pantaloni care nu ma mai incapeau, dar stateau si ocupau locul in dulap degeaba. Am dat tot la gunoi.
M-am certat iar cu sotul ca insista sa pastreze o gramada de vechituri (X-Box si playstation vechi, un DVD-player portabil pe care nu-l mai foloseste, zeci de metri de cabluri, o colectie de peste o suta de casete video cu filme copiate de el cu ani in urma). Degeaba insist eu ca ocupa spatiul fara rost, nu vrea sa le arunce / doneze si pace buna.
Mi-am gasit pisicuta Maneki Neko, ascunsa bine intr-o cutie de cand am gasit-o in receptia unde lucram si am luat-o fara sa stiu ce rol are, si mi-am zis ca daca tot o am, de ce sa n-o tin in casa, la vedere, ca de pierdut cred ca n-am ce pierde.
Pisicile mele, saracele au fost super-stresate. Nu le place nicicum schimbarea. Joi cand le-am eliberat din transporter s-au ascuns in baia mare, una in piciorul chiuvetei, cealalta in spatele toaletei. N-au mai iesit de acolo toata ziua. Nu le-a trebuit nici mancare, nici apa, nici nisip. Iar seara au inceput sa se agite, sa alerge de colo-colo si sa planga. Si asa au tinut-o toata noaptea, asa ca eu am dormit pe apucate, in timp ce sotul sforaia de mama focului. Ce-l mai invidiez pentru somnul greu!

2 comentarii:

arcadia spunea...

Cred ca avem undeva, in originile noastre indepartate, o ruda comuna, ca si eu arunc tot ce n-am folosit vreme indelungata, spre disperarea colegului meu :D

sa fiti fericiti in noua voastra casuta! :*

CamiB spunea...

Mai stii? :)
Daca ar fi dupa mine, as arunca toate chestiile care stau nefolosite de mai mult de un an. Si-s multe. Dar ma pot intelege cu colegu'? Nici vorba.
Multumesc pentru urare. Pup