miercuri, 17 martie 2010

O chestie ciocolatoasa

Pe blogul Zanei Eficientei (mersi, zanuto) am gasit zilele trecute o reteta cu ciocolata. Am citit-o si am zis: ciocolata, check, fara cuptor, check, frisca batuta......hm, n-am, dar am acasa o cutie de frisca lichida si nu ma doare robotul sa o bat, asa ca check, deci se face.
Reteta originala spunea asa:
2 oua intregi
1/2 cana de zahar (eu am pus mai putin)
1 lingurita esenta de migdale (am renuntat la ea ca sotul nu e fan)
1 lingurita esenta de rom (am pus o fiola Ruf)
200 g ciocolata de calitate (eu am folosit o tableta mare Cadbury si una mica Lindt de ciocolata neagra cu portocale)
1 cana si 3/4 de frisca batuta
Am adugat in plus coaja de la o jumatate de portocala.
Am pus ouale, zaharul si coaja de portocala intr-o cratita mai adanca, pus cratita pe baie de abur si am batut bine pana s-a ingrosat. Am dat deoparte la racit. Am batut frisca cu putin zahar pudra. Intre timp am pus ciocolata la topit tot pe abur. Cand s-a topit am amestecat-o cu crema de oua si apoi cu frisca batuta si am pus esenta de rom. Am tapetat un bol de sticla cu folie alimentara, am turnat compozitia si am dat la frigider.
Acuma, zanuta spunea ca dupa ce se raceste se poate manevra destul de usor. N-a fost asa si am realizat mi tarziu de ce: frisca batuta din Romania are intaritor. Eu n-am avut si nu mi-a trecut prin cap sa pun niste gelatina in ea. Asa ca am papat "chestia" din castron, sub forma de spuma.
Oricum, a fost super-gustoasa si am decretat: se mai face.

4 comentarii:

realbadpisy spunea...

hmmm pare destul de gustoasa reteta.

CamiB spunea...

Este, daca esti un chocolate-freak asa ca mine.

Anonim spunea...

poate ar trebui sa facem un club de chocoholics :)

CamiB spunea...

Eu as fi prima care se inscrie :)