duminică, 25 aprilie 2010

Pizza

Joi seara am facut pizza. Reteta originala e aici:
http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/pizza-fid-729908
Eu am modificat-o putin.
Blat:
600 g faina
1 ou
10 g drojdie uscata (proaspata nu se gaseste)
100 ml lapte
50 ml ulei
300 ml apa
o lingurita sare
o lingurita zahar
Am dizolvat drojdia in lapte caldut, am amestecat 2 linguri de faina si am lasat sa creasca. In 2 minute a iesit din cana.
Intr-un lighean am pus faina, sarea si zaharul. Am turnat maiaua si am amestecat bine, apoi oul si uleiul si am inceput sa framant cu apa langa mine. Mi s-a parut cam mult lichid, si am preferat sa pun cate putin, in functie de cat imi cerea aluatul. Cred ca am folosit cam jumatate din cantitatea de apa. Am framantat pana am facut febra musculara si m-am plictisit, iar aluatul nu se mai lipea de lighean. Am pus la dospit si m-am apucat sa fac sosul si sa pregatesc topingul.
Sos:
1 cutie de 400g de rosii despielitate, in suc
2 linguri de ulei de masline
sare
piper
busuioc uscat
ierburi provensale
vreo 2-3 catei de usturoi
Le-am dat pe toate la blender.
Toping:
mozzarella, vreo 200g
2 cabanosi
1 ardei galben taiat rondele
250g ciuperci proaspete, calite
100g sunca de porc afumata
100g ceafa afumata
Cand am vazut ca aluatul mai are un pic si iese din lighean, am pus si am intins foaia. Am uns tava aragazului cu ulei si am presarat gris (asa spunea reteta, dar next time nu mai fac asa, ca nu mi-a placut). Am pus foaia in tava, am mai intins cu mana, sa acopere tava si am uns cu sos in belsug. Apoi m-am chinuit sa fac separat bordura umpluta cu mozzarella, ca sa-mi dau seama la urma ca puteam sa o fac mai simplu, intindeam aluatul peste marginea tavii, puneam branza, acopeream cu aluat si voila. Data aviatoare.
Am pus toppingul si la cuptor cu ea. Am pus tava prea jos si am reusit sa o parlesc un pic, dar s-a mancat toata. Deci a fost buna.

2 comentarii:

Agenda di Nico spunea...

Mi-ai facut o pofta...chiar daca ieri seara tot pizza am facut!

CamiB spunea...

Pai mai faci inca una si gata, ti-ai facut pofta.