duminică, 30 mai 2010

Shrek 4

Ieri am fost sa vedem Shrek 4. In IMAX. Filmul in sine nu m-a impresionat in mod deosebit, poate si pentru ca eu personal nu agreez N continuari la un film de succes.
In schimb, IMAX a fost o experienta in sine. Ecranul urias, calitatea foarte buna a imaginii m-au impresionat. Totusi, dupa vreo 30 de minute de film a trebuit sa-mi dau ochelarii jos, ca ma durea capul infiorator si ma luase ameteala si aveam senzatia ca mi se face rau. Asa ca mai bine de jumatate din film l-am vazut fara ochelari. Am zis ca mai dau o singura sansa filmelor 3D, dupa Avatar si Shrek vazute de la jumatatea salii si care mi-au dat dureri de cap. Data viitoare iau bilete pe ultimul rand si daca tot mi-e rau, renunt definitiv la filmele 3D.
O bila alba pentru calitatea serviciilor: am luat biletele pe internet si pentru ca site-ul nu era foarte clar si explicit nu am luat la IMAX. Cand am descoperit ca luasem la 3D normal, ne-am dus sa le schimbam, iar fata de la ghiseu ne-a spus ca nu ne poate returna diferenta (biletele luate de noi erau ceva mai scumpe decat IMAX-ul). Totusi, la cateva minute dupa ce am intrat in sala, a venit si ne-a adus restul.

Motorola Milestone (2)

Ieri si-a primit domnul sot mobilul inapoi. Deocamdata merge, dar sa vedem daca mai acceseaza internetul de unul singur ca sa-si faca up-dates. Eu sper ca nu.

marți, 25 mai 2010

Motorola Milestone

Joia trecuta si-a luat sotul telefon nou. Si nu orice telefon, ci super smecherul Motorola Milestone. Si am ajuns acasa si a inceput sa-l bijutereasca, sa afle ce stie sa faca si cat de bun e. Si a aflat ca smecherul de telefon nu putea face nimic fara un google account, statea pe internet tot timpul si i-a mancat aproape 20 usd cat avea pe cartela. Apoi a aflat ca nu putea sa sune pe nimeni. Putea doar sa primeasca telefoane, dar nu sa dea. S-a dus duminica inapoi la magazin si de-acolo i-au spus sa vorbeasca cu un tehnician de la Motorola. A vorbit cu tehnicianul si i-a spus ca acest telefon are prostul obicei sa stea pe net (ca sa-mi spuna cate grade sunt in Dubai), sa-si faca up-dates, sa-si deschida unele aplicatii de unul singur si ca trebuie sa cumparam pachet de date de la furnizorul de telefonie mobila. Solutia este sa instaleze de la service nu stiu ce alta aplicatie iar ca sa poata suna, trebuie oprit modemul intern al telefonului. Problema este ca indvidul care ni l-a vandut a "uitat" sa ne spuna ca toate astea se pot intampla. Asa ca s-a dus domnul sot inapoi la magazin, sa vorbeasca iar cu individul si cu supervarza lui si sa vada daca ne putem recupera banii (nu chiar putini) dati. Individul i-a spus ca a mai primit plangeri de genul asta de la clienti, dar a omis sa ne spuna si noua cand ne povestea ce super bunatate de telefon urma sa cumparam, si l-a sfatuit cordial pe al meu sot sa mearga la Motorola service si sa discute cu aia. Eu faceam un scandal monstru si nu plecam de acolo fara sa-mi recuperez banii.
Azi s-a dus la service si va avea telefonul inapoi in 10 zile si o sa vedem atunci cum functioneaza.

luni, 24 mai 2010

Mi-am amanat vacanta

Pe cat de tare s-a bucurat mama cand l-a primit pe Ken, pe atat de tare o sa se intristeze cand o sa-i spun ca vara asta nu pot sa merg acasa. Desi, conform contractului, am dreptul la bilet de avion platit de firma, desi am aproape 2 luni de vacanta care ar trebui platite de firma, nu se poate. Anul asta firma nu are bani sa-mi plateasca biletul de avion si vacanta. Sefa mi-a zis ca daca vreau, pot sa ma duc in concediu fara plata. Dar nu pot sa stau atata timp fara bani si sa platesc si biletul de avion. Asa ca vacanta mea e amanata pe termen nedefinit, pana cand situatia firmei se imbunatateste.

joi, 20 mai 2010

Bucurie

Ieri a ajuns Ken la mama. Nu era acasa cand a venit curierul, dar a sunat-o tata si ea mi-a spus mie pe messenger. Cred ca abia astepta sa ajunga acasa, sa-l vada pe minunat. Si eu, la randul eu, abia asteptam sa ajung azi la lucru, sa vad daca mi-a trimis mesaj si ce spune. Mesajul era acolo, off-line pe messenger. Un mesaj din care reiesea incantarea si bucuria unui copil cu jucarie noua si toata dragostea si recunostinta ei pentru mine.
Imi spunea ca le-a trebuit ceva pana sa se lumineze cu ce se mananca acesoriile robotului, se minuna cat de puternic e si mi-a promis ca pe masura ce o sa inaugureze toate cele o sa ma tina la curent.
As fi vrut sa fiu acolo, sa-i vad fata.

marți, 18 mai 2010

Salata cu peste si cartofi

Sambata la pranz am facut ficatei de pui cu piure de cartofi si am pus cam multi cartofi la fiert. Si pe cand voiam sa-i arunc, mi-am adus aminte ca am vreo 2 cutii de ton prin dulap. Asa ca i-am pus deoparte. Dupa ce am mancat de pranz, am desfacut o conserva si am scurs-o, am taiat o ceapa solzisori, o jumate de ardei rosu ratacita prin frigider si le-am amestecat pe toate. Erau cam putini cartofi si-atunci am mai pus cativa la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert si racorit, i-am curatat, i-am taiat si i-am pus peste restul salatei. Sare, piper, vreo 2 linguri de ulei de masline (fara stirea sotului, ca are un bazdac impotriva uleiului de masline daca vede ca-l pun in salate; daca nu vede, nu-i bai, ca nu-l simte) si niste otet, si gata.

luni, 17 mai 2010

Pui cu smantana

Sambata dupa-masa am facut pui cu smantana, cum facea mama. Are o tona de colesterol si cam un milion de calorii pe portie, dar...... the hell with it, e tare bun.
Am avut 900g de pulpe superioare, pe care le-am degresat si le-am despielitat. M-am minunat cata grasime poate avea carnea de pui. Din 900g cred ca am aruncat un sfert (grasime si piele). Am sarat si piperat carnea si am lasat-o sa stea un pic, vreo 20 de minute. Apoi am prajit-o in ulei. Cat s-a prajit carnea am facut sosul: am calit o ceapa, apoi am adaugat 4 cutii (200g fiecare) de smantana si cam un pahar de lapte. Am lasat sa dea in clocot, mestecand incontinuu. Am condimentat cu sare si piper. Dupa cateva minute, am dizolvat o lingurita de amidon in apa si am adaugat la sos, ca mi se parea cam subtire. Am scos puiul din tigaia lui si l-am adaugat la sos. Merge de milioane cu mamaliguta, dar e bun si cu paine.
Pofta buna!

joi, 13 mai 2010

La multi ani, mama

Maine este ziua lui mami meu. Si cum peste week-end (vineri - sambata pe aici) nu am acces la internet, vreau sa-i spun azi "LA MULTI ANI!", sa fiu prima.
Deci: la multi ani, mama, sa traiesti si sa fii sanatoasa. Iti multumesc pentru tot ce faci si ai facut mereu pentru mine, pentru rabdarea ta si pentru ca nu iei in seama toanele mele de copil bezmetic, pentru toate bunatatile cu care ma astepti cand vin in vacanta (de-acum sper ca vei avea un ajutor de nadejde in persoana lui Ken). Imi pare rau ca nu pot fi langa tine sa-ti dau un buchet mare mare de flori.
Am reusit sa gasesc un site romanesc care mi-a acceptat plata prin credit card si aveau robotul meu pe stoc (Kenwood KM 266). Am comandat si sper sa fie livrat maine. Daca nu e maine, nu-i bai, ca pe 21 mai e ziua ei de nume, asa ca si intre sarbatori e ok.

luni, 10 mai 2010

Cumparaturi on-line in Romania

Vineri e ziua mamei mele si m-am gandit sa-i cumpar un robot Kenwood. Si de vreo saptamana tot caut pe site-urile romanesti. Si ce-am descoperit: majoritatea NU accepta plata on-line prin credit card. Au ca posibilitati de plata cash (la sediul firmei sau on delivery), ordin de plata sau transfer bancar. Nu sunt in tara, deci este exclus sa ma duc la sediul firmei sa platesc cash. Vreau sa fie surpriza surpriza asa ca nu le pot trimite alor mei bani sa plateasca la livrare. Ordinul de plata nici nu stiu ce este, iar transferul bancar dureaza o gramada si ma costa de ma usuca. Stiu ca plata on-line prin credit card e putin riscanta, dar prefer sa platesc on-line tot ce trebuie platit, iar ai mei sa nu mai aiba nici o durere de cap.
Later edit: am primit un e-mail de la unul din aceste magazine on-line care ma informeaza ca numarul de telefon din comanda nu este corect. Am dat numarul meu din Dubai, ca altul n-am, numar pe care il folosesc de 5 ani, care nu are nici o prolema si pe care l-am verificat de 10 ori inainte sa trimit comanda.

duminică, 9 mai 2010

"Pure New Zeeland mince beef" amestecata cu seu de oaie

Aseara am facut musca de cartofi cu carne tocata. Am cumparat carnea tocata de la Carrefour, ca nu am masina de tocat, si nu-mi place cum se toaca la robot. Am pus ceapa la calit, am adaugat carnea tocata apoi niste suc de rosii, sare, piper si cimbru si am lasat sa scada un pic. Ma uit in cratita dupa vreo 5 minute si vad ca inota in grasime. Zic: de unde naiba, ca am luat carne de vita si nu am amestecat-o cu nimic. Intamplator trec cu nasul prin aburii ce ieseau din cratita si simt un iz de carne de miel. Zic: mi se pare, sunt obsedata, nu are de unde sa fie. In fine, rastorn intr-o sita, sa se scurga grasimea, montez musacaua si dau la cuptor. Si bag in gura o farama de carne ce picase pe masa. Si simt gust de miel iara. Si ma apuca bazdacii. Ca nu e prima data cand iau carne tocata de la Carrefour si, desi pe eticheta scrie clar si limpede Pure beef, e amestecata cu carne de miel sau cu seu de oaie. Probabil desteptii de macelari de la Carrefour nu curata masina de tocat dupa ce toaca miel sau oaie sau dupa ce fac kofta (carnea de kofta de aici se amesteca cu seu de oaie). Si data viitoare cand ajung in Carrefour o sa fac o plangere oficiala, ca m-am saturat sa tot iau carne tocata pe care scrie vita, la pret de vita (mai mare decat mielul) si sa nu pot sa o mananc. Noroc ca sotul mananca miel fara probleme.

marți, 4 mai 2010

Sunt "blonda"

Saptamana trecuta mi-am dus telefonul la reparat. Se inchidea de nebun tot timpul si ma exaspera. Asa ca l-am dus la service. E inca in garantie, asa ca reparatia era gratuita, iar cei de la service mi-au dat un telefon de la ei, cat s-au ocupat de al meu. Booooon. Si vreau la un moment dat sa sun o prietena. Si caut numarul in mobil si....... pauza, lista mea de contacte arata 0 (zero) contacte. In prima faza m-am intrebat ce naiba s-a intamplat cu toate contactele mele. Nu aveam foarte multe, dar aveam numerele alor mei din tara, ale nasilor, ale unor prieteni apropiati. Si-mi pica fisa ca toate contactele fusesera salvate in memoria celuilalt telefon, iar eu blonda cum sunt (desi sunt bruneta, uneori ma minunez si eu cat de ametita pot fi), nu le-am copiat pe sim card. Iar la service mi-au sters absolut tot din el. Asa ca iar am ramas fara numere de telefon. Dar de data asta o sa-mi scriu toate numerele in agenda, old fashion, si sper sa nu pierd agenda.