luni, 12 iulie 2010

Cina rustica in desert

Aseara am facut paine. Din 500 g faina, cam 300 ml apa calduta, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de sare si vreo 3 linguri de ulei.
Am pus faina in lighean si am facut maiaua din drojdie, 2 lingurite de faina si apa calduta. Dupa ce a crescut (vreo 5 minute) am pus-o peste faina, am pus sare si un pic de apa si am inceput sa framant. Am framantat bine, apoi am inceput sa adaug cate o lingura de ulei, cat sa dezlipesc aluatul de pe maini si de pe lighean. Am obtinut un aluat omogen si elastic, care si-a dublat volumul in 40 de minute. Nu am tavi de cozonac, asa ca am luat guguloiul de aluat si l-am pus intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt si la cuptor cu el vreo 45 de minute.
Cand a fost gata am scos painea pe un fund de lemn si am taiat-o cu cutitul. Mare prostie, ca s-a adunat si dadea impresia de aluat necopt.
A doua bucata am rupt-o cu mana, am pus langa ea niste slana afumata de la Romania, o ceapa rosie si niste palinca in cana de lut. Am mancat si mi-am adus aminte de vacantele petrecute la tara la bunici.

0 comentarii: