luni, 29 noiembrie 2010

Prima ploaie in Sharjah






Asta s-a intamplat intr-o jumate de ora.

miercuri, 13 octombrie 2010

Ceasul rau pisica 13



duminică, 10 octombrie 2010

Interviu

Joia trecuta am avut programat un interviu la o companie publicitara. Initial a fost programat la ora 11.30, pentru ca apoi sa ma sune secretara si sa-mi spuna ca seful ei e in Abu Dhabi joi dimineata, si nu va fi in birou inainte de 2, asa ca sa ma duc la 2. Eu, stiind ca Abu Dhabi nu-i chiar dupa colt, si stiind si obiceiul celor de pe aici de-a intarzia la intalniri, deja ma vedeam asteptand ca fraiera dupa domnul manager. Asta insa nu m-a impiedicat sa ma prezint la intalnire la ora 13.57.
Eu: - Buna ziua, ma numesc Camelia si sunt aici pentru interviu.
Secretara: - Buna ziua, stiti, seful inca nu e aici, tocmai am vorbit cu el si e in drum spre Dubai.
Eu (ridicand din sprancene): - A, si cat mai are pana in Dubai? (drumul din Abu Dhabi pana in Dubai dureaza cam o ora si jumatate, in conditii de trafic normal si viteza legala)?
Ea: - Am vorbit cu el, e in drum spre Dubai, in cateva minute ar trebui sa fie aici.
M-am asezat si cele cateva minute s-au facut 25. Ma uitam la ceasul de pe perete si simteam cum rabdarea se scurge odata cu minutele. La capatul celor 25 de minute m-am ridicat si am plecat, dupa ce am rugat-o pe secretara sa-i transmita sefului ca profesionalismul si respectul ar trebui sa functioneze in ambele sensuri.
Sotul meu mi-a reprosat ca nu am stat sa-l astept. Dar eu consider ca un astfel de om nu este suficient de serios si nu-si respecta angajatii si nu vreau sa am de-a face cu asemenea sefi.
Inca n-a venit vremea sa-mi schimb slujba, asa ca mai incerc.

marți, 5 octombrie 2010

Nera


Ea e Nera, celalalt copil blanos al nostru (in lipsa de copii bipezi, adoptam blanosi). Asta e unul din locurile ei preferate. Ii place tare mult sa se uite pe geam (daca perdeaua acopera geamul, o da singura la o parte) si sa se bronzeze, caci dupa-masa bate soarele exact pe ea si nu se misca de-acolo cu orele.

Cand dam cu aspiratorul se ascunde pe frigider sau pe dulapurile din bucatarie.

Asta e celalalt loc favorit al ei, pe geanta mea boliviana. Aici sta seara si aici doarme. Mai scoate cate un fir, mai lasa par, dar n-am alt loc in care sa-mi pun geanta, asa ca n-am ce face.

marți, 21 septembrie 2010

D'ale piticozaurei

Piticozaura mea, pe care deja o cunoasteti, a mai facut aseara una nefacuta.
Am aprins in dormitor 2 lumanari parfumate. Si am vazut ca pitica mea era fascinata de flacarile lor. Un timp s-a invartit pe langa ele, s-a sucit, a incercat sa le miroase, s-a mai odihnit, apoi a luat-o de la capat. A tinut-o asa vreo 20 de minute. Eu in timpul asta faceam integrame, dar cu un ochi eram la ea. Si o vad ca la un moment dat incepe si da cu lăbuta pe langa flacara. Am crezut ca o sa simta caldura si o sa se potoleasca, da' de unde. Atata a dat cu labuta peste flacara lumanarii, pana am vazut ca ii era labuta neagra. Reusise sa-si parleasca parul care ii iesea dintre degete. I-am verificat pernutele, sa nu aiba arsuri, apoi am lasat-o in pace. Si am vazut ca s-a potolit, dar nu s-a miscat de langa lumanari pana nu le-am stins.
Bineinteles ca dupa isprava asta mirosea la mine in dormitor de parca parlisem un purcel si a trebuit sa tinem geamul deschis vreo jumatate de ora, ca sa scapam de miros.
Din pacate telefonul colegului era descarcat si n-am putut sa-i fac poze.

miercuri, 15 septembrie 2010

Nu esti suficient de bolnava ca sa-ti dau concediu medical

De cateva zile imi dadea tarcoale o raceala afurisita si ieri m-a doborat. N-am dormit ca lumea, nu puteam respira, ma durea gatul, in fine, simptome obisunite pentru o raceala zdravana. Ieri dimineata ma trezesc cu capul cat banita, ametita de nu puteam sta in picioare si decid sa nu ma duc la lucru, sa ma duc la doctor. Boooooooon, trimit sms sefilor ca nu pot sa merg la birou si astept sa se deschida clinica din blocul vecin.
La ora 9 fix ma infiintez la receptie si le spun ca vreau sa vad un medic generalist. Imi fac inregistrarea, primesc primul bon pe ziua de ieri si ma ia o tanti in primire sa-mi ia temperatura si tensiunea. Duce hartiile in cabinetul doctorului si dupa aia imi striga numarul prin interfon. Intru in cabinet, ma priveste nenea doctor indian cu un dispret suveran, si ma pune sa iau loc.
El:- Care e problema?
Eu:- Ma doare capul, sunt ametita, si am nasul infundat si-mi curge ca robinetul.
El se preface ca ma consulta (plimba stetoscopul de 2 ori peste tricoul meu), apoi: - Ai tensiunea normala, capul te doare din cauza racelii (wow, cata intelepciune si ce cunostinte profunde de medicina. Stiu ca o tensiune prea mare sau prea mica poate da dureri de cap, dar eu mi-am luat tensiunea cu 2 zile inainte si niciodata in viata mea nu am avut probleme si-n starea in care eram ar fi fost si de mirare sa nu ma doara capul). Ia medicamentele astea si o sa fii bine.
Eu:- Concediu medical pe azi si maine imi dati?
El:- Nu. Avem reguli care nu ne permit sa dam concediu medical pentru nimicuri. Dar ia pastilele astea si o sa fii bine.
Eu:- Nu ma lasa sefa sa ma duc la birou in starea asta.
El: - No problem!
WTF? Adica eu ma simt de parca m-a lovit trenu', abia vorbesc, abia stau pe picioare si el considera ca nu sunt suficient de bolnava ca sa-mi dea concediu medical. Nu conteaza ca pe mine nu ma lasa sefa sa ma duc la lucru in starea asta, nu conteaza ca lucrez intr-un birou cu 20 de oameni care se pot imbolnavi si-si pot imbolnavi la randul lor familiile si prietenii, el nu-mi poate da concediu medical.
Am plecat de la el uimita si cu reteta in mana m-am dus la farmacia de-alaturi. Si-i dau reteta la nenea farmacistul (tot indian) care se pune sa caute medicamentele. Mi le aduce si-l intreb:
- Asta ce e? (O chestie de 400 mg, din care trebuia sa iau una pe zi)
El: - Antibiotice.
Eu:- Nu iau asa ceva, nu pentru ce am eu acum.
Alta chestie care nu mi-a inspirat incredere: Asta ce este?
El:- Ceva impotriva alergiilor.
Eu:- Nu sunt alergica la nimic, nu iau asa ceva. Nu vitamina C, nu antigripale, nu inhalant.
Si pana la urma am plecat fara medicamente. M-am dus la Carrefour, am luat 2 kg de portocale si 1 kg de kiwi si ieri toata ziua m-am tratat cu ceapa, usturoi, portocale, kiwi si Panadol cold and flue. Nu cu antibioticele lui peste. Si ma simt mai bine decat ieri dimineata.
Si-uite-asa ieri am decis sa nu mai vobesc niciodata de rau medicii romani, care oricat de slabi ar fi sunt muuuuuuuult mai buni decat specimenul pe care l-am intalnit eu ieri.

joi, 9 septembrie 2010

Eid Mubarak!

Astazi e ultima zi de Ramadan, ultima zi de post pentru musulmani. Maine incepe celebrarea Eid-ului, sarbatoare ce marcheaza sfarsitul postului. Din pacate parca acum se conduce mai aiurea ca oricand si se produc o gramada de accidente, de aia mi-e si groaza sa iesim undeva cu masina. Asa ca probabil ca vom sta acasa, sau vom merge pe la socri (socrul si cumnatii sunt musulmani).
Anul asta, dat fiind ca Eid-ul este vineri, nu avem zile libere extra, caci guvernul a decretat ca firmelor private le sunt suficiente cele 2 zile de week-end, pe cand angajatilor de la banci si de la stat (care oricum au lucrat program foarte redus si cu incetinitorul tot Ramadanul) le sunt necesare 5 zile libere. Deh, asta este.
Iar de duminica vom reveni la programul normal de lucru, de la 9 la 6, ca s-a terminat cu hibernarea si lancezeala de peste vara.
Oricum, Eid Mubarak (Sarbatoare binecuvantata!) tuturor.

marți, 24 august 2010

La spital

Acuma o saptamana, in ajunul Sf. Marii, colegu a luat o tranta in bucatarie si s-a ales cu 2 oase rupte (metacarpian 4 si 5, palma stanga). A incercat el sa ignore pe moment, dar duminica dimineata, cand am vazut ca e umflata mana cat o gogoasa, ne-am infiintat la urgente. La Rashid Hospital, spital de stat, care are cel mai mare si mai bun centru pentru traume din Dubai. Am pierdut ceva vreme pe holuri, ca erau alte urgente prioritare, dar in cele din urma l-a luat un doctor in primire. Dupa un antitetanos (era pielea perforata) si o injectie cu voltaren, l-a trimis la radiogafie si un ortoped ne-a dat verdictul: trebuie operat, ca oasele sunt deplasate si ar ramane mana deformata. I-au pus ghips si am plecat, urmand sa facem rost de bani (trebuie platit cash si apoi deconteaza asigurarea) si sa ne intoarcem pentru operatie in maxim o saptamana.
Intre timp am mai cerut o parere, si al doilea medic ne-a spus acelasi lucru. Ca trebuie operat. Asa ca miercuri dimineata domnul sot s-a prezentat la spital pentru internare. L-au internat, l-au bagat intr-o rezerva la "short stay" (max. 5 zile) si l-au anuntat ca joi il opereaza. Miercuri dupa-masa de la servici m-am dus la el si a primit permisiune sa iasa cateva ore, asa ca am plecat si ne-am dus intr-un mall din apropiere. Am vazut "Sorcerer's apprentice", apoi am mancat si ne-am intors la spital.
Joi dimineata a inceput calvarul. Asistentele il anuntasera ca-l vor opera in cursul zilei, fara sa-i dea o ora anume, nu l-au lasat sa manance si sa bea si l-au tinut pe dextroza perfuzie toata ziua. Toata ziua de joi am stat amandoi cu nervii intinsi, ca la ora 6 seara inca nu stiau la ce ora va intra in operatie, ii era foame, ii era sete, era stresat, stiam ca vine week-endul (vineri-sambata) si atunci operatia ar fi fost numai duminica. La 6 jumate ne-au spus ca s-ar putea sa-l ia pe la 8, dupa iftar. Si intr-adevar la 8 fara ceva au venit si l-au dus la sala de operatie. Operatia nu a durat mult, a fost cu anestezie locala, si la 9.30 era inapoi in camera, si s-a apucat de cersit de mancare, ca ce-i adusesera la cina am mancat eu jumatate, iar restul au luat din rezerva cat a fost in operatie. Pe la 10 m-a sunat sa-mi spuna ca vineri ii dau drumul acasa. In noaptea aia am dormit si eu linistita, stiam ca tot ce a depins de noi facusem, stiam ca e relativ bine.
Vineri m-am dus sa-l iau acasa. Ne-a costat distractia putin peste 2000 usd. Am plecat, ne-am oprit la mall sa facem cumparaturile saptamanale si apoi acasa. Intre timp mana colegului s-a dezmortit de tot si a inceput sa se strambe de durere. Vineri dupa-masa, de la 2 pana la 11 cand s-a culcat a inghitit vreo 4 brufenuri, desi doctorul a spus 2 pe zi.
Acuma e ok, zice ca nu-l mai doare, nu mai ia pastile. Trebuie sa mearga tot la 3 zile sa-i schimbe pansamentul, la control la spital peste 2 saptamani si sa speram ca totul va fi bine si nu vor fi probleme.
Pe cat de neplacuta a fost sederea in spital, nu am putut sa nu remarcam asistentele amabile, saritoare si dragute (desi au salarii destul de mici), curatenia, mancarea buna si consistenta si serviciile de buna calitate. Si toate astea fara sa dam un cent spaga. La plecare doar, le-am lasat asistentelor o cutie de bomboane, si nici pe aia n-au vrut sa o ia.
Cred ca cea mai neplacuta chestie a fost chemarea la rugaciunea musulmana, chemare difuzata de 5 ori pe zi prin boxele de pe coridoare, prima in jurul orei 4 dimineata, cand e somnul mai dulce, si ultima pe la 9 seara.

joi, 5 august 2010

Accident

Aseara am avut accident cu piticozaura. Eu voiam sa ies din dormitor, ea voia sa intre alergand. Si s-a izbit cu toata viteza de piciorul meu. A dat cu capul atat de tare, incat a ametit pe moment, am vazut ca mergea impleticit, iar aproape toata seara a stat smirna pe un scaun. Dupa ce am reusit sa ma opresc din ras, m-am speriat sa nu fi patit ceva, ca prea puternic a fost impactul. Dar nu, era ok, reactiona normal, iar dupa vreo 2 ore incepuse sa alerge dupa Nera. Cred ca ii trecuse durerea de cap.
Ea e piticozaura.

joi, 15 iulie 2010

Viva Espana!

Duminica Spania a devenit campioana mondiala la fotbal. Si pentru ca seful meu e spaniol, toata saptamana am stat de capul lui ca trebuie sa faca cinste. Si ce moment mai bun decat sedinta saptamanala de joi de la birou? Asa ca pentru azi dragul de sef a comandat un tort si sampanie. Yey! Cu ceva peripetii: tortul nu a fost gata la ora convenita cu laboratorul asa ca a intarziat cam o ora, timp in care fiecare coleg l-a intrebat de cel putin 5 ori unde e tortul (si am fost vreo 20 de oameni la sedinta) si toata a lumea i-a luat peste picior eficienta si calitatile de organizator. Pana la urma a venit, am facut poze, si am cantat Ole, ole, ole, ole! Interesant a fost ca pe tort a pus un colaj de fotografii: nationala de fotbal a Spaniei cu trofeul, caracatita care "prezice" victoria spaniolilor, si 2 fotografii de pe teren, dupa ce au dat golul si cand s-a terminat meciul. Cum nimeni de la birou nu a mai vazut asa ceva pana acum, a fost de mare efect.
Viva, Espana y gracias, jefe! (Seful e cel cu sampania in mana).



luni, 12 iulie 2010

Cina rustica in desert

Aseara am facut paine. Din 500 g faina, cam 300 ml apa calduta, o lingurita de drojdie uscata, o lingurita de sare si vreo 3 linguri de ulei.
Am pus faina in lighean si am facut maiaua din drojdie, 2 lingurite de faina si apa calduta. Dupa ce a crescut (vreo 5 minute) am pus-o peste faina, am pus sare si un pic de apa si am inceput sa framant. Am framantat bine, apoi am inceput sa adaug cate o lingura de ulei, cat sa dezlipesc aluatul de pe maini si de pe lighean. Am obtinut un aluat omogen si elastic, care si-a dublat volumul in 40 de minute. Nu am tavi de cozonac, asa ca am luat guguloiul de aluat si l-am pus intr-o cratita rotunda tapetata cu hartie de copt si la cuptor cu el vreo 45 de minute.
Cand a fost gata am scos painea pe un fund de lemn si am taiat-o cu cutitul. Mare prostie, ca s-a adunat si dadea impresia de aluat necopt.
A doua bucata am rupt-o cu mana, am pus langa ea niste slana afumata de la Romania, o ceapa rosie si niste palinca in cana de lut. Am mancat si mi-am adus aminte de vacantele petrecute la tara la bunici.

joi, 8 iulie 2010

Branza de vaci

Zilele trecute aveam niste lapte expirat (aproape 2 litri) prin frigider si-am zis sa nu-l arunc, sa-l fac branza.
L-am pus la fiert la foc mic si cand a dat in clocot am adaugat zeama de la o lamaie. Imediat s-a branzit. Am mai lasat un pic, pana s-a ales bine zerul apoi am pus la scurs intr-o carpa curata. Am lasat branza la scurs vreo 2 ore. Dupa aia, nerabdatoare, am gustat-o. Mare dezamagire. Avea un iz usor de lamaie, care era perfect daca o foloseam la vreo prajitura. Dar cum eu am vrut sa o mananc proaspata, nu mi-a placut. Pana la urma am ametit-o cu niste smantana si am mancat mai mult de jumate din ea. Restul am aruncat.
Stiu ca se mai poate face branza rapida cu pastile de calciu. Imi poate da cineva "reteta"? Ce fel de calciu? Lactic sau normal? Care este proportia pastile / litru de lapte? Vreau sa incerc si metoda asta. Daca nici asta nu-mi place, raman la metoda clasica, cu lapte acru.

luni, 21 iunie 2010

Salata orientata cu ton si ardei gras

Stiam ca mai am o conserva de ton prin dulap si am zis ia sa pun eu de-o salata cu cartofi si peste. Zis si facut.
Am folosit asa:
5-6 cartofi potriviti
3 oua fierte
1 ardei gras rosu
o ceapa rosie taiata solzi
o cutie de ton in ulei de floarea-soarelui
cam 150g cornichoni murati
sare, piper, mustar, otet
Am pus cartofii la fiert in apa cu sare, apoi ouale si pana au fiert si s-au racit astea am framantat alutul pentru cornurile cu scortisoara.
Dupa ce m bagat cornurile la cuptor, m-am apucat de pregatit salata.
Am taiat cuburi ouale si cartofii (curatati de sot) si le-am pus intr-un castron. Am taiat ceapa solzisori si am pus-o peste cartofi. Am curatat si taiat ardeiul gras, am taiat castraveciorii. Cand sa pun pestele am vazut ca tonul ce-l aveam eu in dulap era expirat din decembrie, asa ca a aterizat in galeata de gunoi, iar eu am fugit la supermarket (noroc ca am unul in spatele blocului). M-am intors cu o conserva proaspata, desfacut-o si am turnat continutul in castronul de salata. Am pus sare, piper, vreo 3 lingurite de mustar si otet. Am amestecat si gata.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Lasagna

Vineri dupa-masa am facut lasagna pentru prim data in viata mea. Probabil lasagnele mele sunt la vreo mie de ani-lumina distanta de cele italiene, dar au fost bune, s-au topit din tava.
Am avut asa: un pachet de foi de lasagne, o cutie de 250g de ciuperci champignon, o cutie de rosii in bulion, carne tocata, o jumate de ardei rosu si condimente (busuioc si cimbru uscat, sare, piper).
Am pregatit intai sosul:
Am calit o ceapa mica si doi catei de usturoi apoi am pus carnea. Am lasat sa scada sucul lasat de carne si am pus ciupercile taiate feliute. Dupa ce a scazut sosul lasat de ciuperci am pus ardeiul taiat marunt si rosiile robotite bine. Am pus un pic de apa, capac si am lasat sa fiarba cam o ora. Am condimentat si am mai lasat putin sa fiarba.
Intre timp am pus pastele la fiert, ca asa scria pe pachet ca trebuie fierte inainte. Prima serie le-am fiert cum trebuie, ca am stat langa oala si le-am tot dezlipit una de alta. La a doua serie n-am mai putut sa stau langa oala sa le dezlipesc, asa ca s-au lipit si dupa aia s-au rupt si m-am chinuit cu ele de mi-au sarit capacele. Lectie invatata: nu mai fierbe foi de lasagna fara sa le pazesti si sa le desfaci tot timpul, ca dupa aia iti blestemi zilele.
Apoi am facut sos bechamel, ca tot pe pachetul de foi scria ca trebuie sa pun sos pe fiecare strat de paste. Am pus putin ulei intr-o craticioara si cand s-a incins am pus o lingura de faina. Pana m-am intors sa iau telul sa mestec in sos s-au facut numai cocoloase. Am turnat lapte si am inceput sa mestec si s-au mai dus din cocoloase. Iar cand am spalat cratita am vazut ca jumate din faina se lipise.
Am inceput sa montez lasagna: am uns cu unt tava, am pus primul strat de paste, am turnat sos bechamel deasupra si apoi am pus 1/2 din sosul cu carne. Pastele care s-au catarat pe peretii tavii din dorinta mea de-a nu lasa nici un milimetru din fundul oalei neacoperit au s-au uscat si au devenit crocante. Inca o lectie invatata: nu catara pastele pe peretii tavii. Am pus inca un rand de paste, bechamel, sos cu carne si am acoperit cu paste (bucati de paste de fapt) si am pus multa branza peste ele. Le-am tinut in cuptor vreo 40 de minute, pana s-au rumenit. A fost bun.
Acuma am si eu o intrebare pentru bucataresele mai cu "esperienta" care ma viziteaza: sosul bechamel e musai? Daca nu pun ce se intampla? Dupa o prima incercare bechamelica traumatizanta, mi-e teama sa nu devina si el ca galustele (cosmarul meu in bucatarie, niciodata nu-mi ies).



marți, 15 iunie 2010

Apus de soare

Zilele trecute, mergand spre casa, asta vedeam in oglinda din dreapta:

duminică, 13 iunie 2010

Hummus-bi-tahini (حُمُّص بطحينة)

Hummus sau pasta de naut este o reteta traditionala arabeasca, foarte populara in estul mijlociu. Exista diferite variante de preparare si servire; eu o fac cu tahini (pasta de susan) si o mananc cu paine si eventual ceva muraturi sau rosii.
Nu masor/cantaresc niciodata ingredientele, tin seama de ochi si de gust.
Am scurs o cutie de naut si am pus boabele in paharul mixerului bat. Am pus vreo 2 catei de usturoi, putin ulei de masline, o lingura de tahini si am dat drumul mixerului. Treptat am adaugat zeama de la conserva. Cand s-a omogenizat am gustat si am mai pus niste usturoi, inca o lingura sau 2 de tahini, sare si am continuat sa mixez. La urma am stors o jumatate de lamaie. Trebuie sa iasa o pasta destul de subtire, sa curga, dar nu lichida. Am rasturnat intr-un castron, am avut intentia sa ornez cu boabe intregi de naut, daca nu le halea colegu' pe la spatele meu si boia de ardei (nu am sumac). M-a limitat la boia. Mie mi-am pus separat intr-un castron si am pus ulei de masline deasupra si am mancat cu paine si rosii, sotu' l-a mancat simplu, cu paine si cu ardei iuti murati.
Si-uite-asa ceea ce se voia o gustare rapida a devenit un pranz in toata regula.

luni, 7 iunie 2010

Tochitura moldoveneasca........ adaptata

Sambata seara am pus de-o tochitura moldoveneasca.
Am avut 2 felii de ceafa de porc proaspata, am taiat-o cubulete si am prajit-o in putin ulei.
O bucata de vreo 300g de costita afumata si ea taiata cubulete si prajita (asta in loc de carnati).
1/2 kg de ficat de pui, prajit si el rapid. Le-am pus pe toate deoparte si am facut mamaliga. Am amestecat malaiul (unul grisat, dur, ce-am gasit pe aici si unul ne-grisat, romanesc), asa ca am gasit si vreo doua cocoloase, desi am mestecat-o cu telul.
Cand mamaliga a fost gata, am trecut la asamblat: pe cate o farfurie am pus vreo 4-5 linguri de mamaliga, am incojurat-o cu carnea si ficatul de pui. Am facut cate un ou ochi, l-am pus peste mamaliga iar peste oul fierbinte am pus 2 felii de cascaval de oi (in loc de branza de burduf), care s-a topit aproape imediat. Am mancat cu mujdei de usturoi.
O nebunie de gusturi si arome, calorii si colesterol.

duminică, 30 mai 2010

Shrek 4

Ieri am fost sa vedem Shrek 4. In IMAX. Filmul in sine nu m-a impresionat in mod deosebit, poate si pentru ca eu personal nu agreez N continuari la un film de succes.
In schimb, IMAX a fost o experienta in sine. Ecranul urias, calitatea foarte buna a imaginii m-au impresionat. Totusi, dupa vreo 30 de minute de film a trebuit sa-mi dau ochelarii jos, ca ma durea capul infiorator si ma luase ameteala si aveam senzatia ca mi se face rau. Asa ca mai bine de jumatate din film l-am vazut fara ochelari. Am zis ca mai dau o singura sansa filmelor 3D, dupa Avatar si Shrek vazute de la jumatatea salii si care mi-au dat dureri de cap. Data viitoare iau bilete pe ultimul rand si daca tot mi-e rau, renunt definitiv la filmele 3D.
O bila alba pentru calitatea serviciilor: am luat biletele pe internet si pentru ca site-ul nu era foarte clar si explicit nu am luat la IMAX. Cand am descoperit ca luasem la 3D normal, ne-am dus sa le schimbam, iar fata de la ghiseu ne-a spus ca nu ne poate returna diferenta (biletele luate de noi erau ceva mai scumpe decat IMAX-ul). Totusi, la cateva minute dupa ce am intrat in sala, a venit si ne-a adus restul.

Motorola Milestone (2)

Ieri si-a primit domnul sot mobilul inapoi. Deocamdata merge, dar sa vedem daca mai acceseaza internetul de unul singur ca sa-si faca up-dates. Eu sper ca nu.

marți, 25 mai 2010

Motorola Milestone

Joia trecuta si-a luat sotul telefon nou. Si nu orice telefon, ci super smecherul Motorola Milestone. Si am ajuns acasa si a inceput sa-l bijutereasca, sa afle ce stie sa faca si cat de bun e. Si a aflat ca smecherul de telefon nu putea face nimic fara un google account, statea pe internet tot timpul si i-a mancat aproape 20 usd cat avea pe cartela. Apoi a aflat ca nu putea sa sune pe nimeni. Putea doar sa primeasca telefoane, dar nu sa dea. S-a dus duminica inapoi la magazin si de-acolo i-au spus sa vorbeasca cu un tehnician de la Motorola. A vorbit cu tehnicianul si i-a spus ca acest telefon are prostul obicei sa stea pe net (ca sa-mi spuna cate grade sunt in Dubai), sa-si faca up-dates, sa-si deschida unele aplicatii de unul singur si ca trebuie sa cumparam pachet de date de la furnizorul de telefonie mobila. Solutia este sa instaleze de la service nu stiu ce alta aplicatie iar ca sa poata suna, trebuie oprit modemul intern al telefonului. Problema este ca indvidul care ni l-a vandut a "uitat" sa ne spuna ca toate astea se pot intampla. Asa ca s-a dus domnul sot inapoi la magazin, sa vorbeasca iar cu individul si cu supervarza lui si sa vada daca ne putem recupera banii (nu chiar putini) dati. Individul i-a spus ca a mai primit plangeri de genul asta de la clienti, dar a omis sa ne spuna si noua cand ne povestea ce super bunatate de telefon urma sa cumparam, si l-a sfatuit cordial pe al meu sot sa mearga la Motorola service si sa discute cu aia. Eu faceam un scandal monstru si nu plecam de acolo fara sa-mi recuperez banii.
Azi s-a dus la service si va avea telefonul inapoi in 10 zile si o sa vedem atunci cum functioneaza.

luni, 24 mai 2010

Mi-am amanat vacanta

Pe cat de tare s-a bucurat mama cand l-a primit pe Ken, pe atat de tare o sa se intristeze cand o sa-i spun ca vara asta nu pot sa merg acasa. Desi, conform contractului, am dreptul la bilet de avion platit de firma, desi am aproape 2 luni de vacanta care ar trebui platite de firma, nu se poate. Anul asta firma nu are bani sa-mi plateasca biletul de avion si vacanta. Sefa mi-a zis ca daca vreau, pot sa ma duc in concediu fara plata. Dar nu pot sa stau atata timp fara bani si sa platesc si biletul de avion. Asa ca vacanta mea e amanata pe termen nedefinit, pana cand situatia firmei se imbunatateste.

joi, 20 mai 2010

Bucurie

Ieri a ajuns Ken la mama. Nu era acasa cand a venit curierul, dar a sunat-o tata si ea mi-a spus mie pe messenger. Cred ca abia astepta sa ajunga acasa, sa-l vada pe minunat. Si eu, la randul eu, abia asteptam sa ajung azi la lucru, sa vad daca mi-a trimis mesaj si ce spune. Mesajul era acolo, off-line pe messenger. Un mesaj din care reiesea incantarea si bucuria unui copil cu jucarie noua si toata dragostea si recunostinta ei pentru mine.
Imi spunea ca le-a trebuit ceva pana sa se lumineze cu ce se mananca acesoriile robotului, se minuna cat de puternic e si mi-a promis ca pe masura ce o sa inaugureze toate cele o sa ma tina la curent.
As fi vrut sa fiu acolo, sa-i vad fata.

marți, 18 mai 2010

Salata cu peste si cartofi

Sambata la pranz am facut ficatei de pui cu piure de cartofi si am pus cam multi cartofi la fiert. Si pe cand voiam sa-i arunc, mi-am adus aminte ca am vreo 2 cutii de ton prin dulap. Asa ca i-am pus deoparte. Dupa ce am mancat de pranz, am desfacut o conserva si am scurs-o, am taiat o ceapa solzisori, o jumate de ardei rosu ratacita prin frigider si le-am amestecat pe toate. Erau cam putini cartofi si-atunci am mai pus cativa la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert si racorit, i-am curatat, i-am taiat si i-am pus peste restul salatei. Sare, piper, vreo 2 linguri de ulei de masline (fara stirea sotului, ca are un bazdac impotriva uleiului de masline daca vede ca-l pun in salate; daca nu vede, nu-i bai, ca nu-l simte) si niste otet, si gata.

luni, 17 mai 2010

Pui cu smantana

Sambata dupa-masa am facut pui cu smantana, cum facea mama. Are o tona de colesterol si cam un milion de calorii pe portie, dar...... the hell with it, e tare bun.
Am avut 900g de pulpe superioare, pe care le-am degresat si le-am despielitat. M-am minunat cata grasime poate avea carnea de pui. Din 900g cred ca am aruncat un sfert (grasime si piele). Am sarat si piperat carnea si am lasat-o sa stea un pic, vreo 20 de minute. Apoi am prajit-o in ulei. Cat s-a prajit carnea am facut sosul: am calit o ceapa, apoi am adaugat 4 cutii (200g fiecare) de smantana si cam un pahar de lapte. Am lasat sa dea in clocot, mestecand incontinuu. Am condimentat cu sare si piper. Dupa cateva minute, am dizolvat o lingurita de amidon in apa si am adaugat la sos, ca mi se parea cam subtire. Am scos puiul din tigaia lui si l-am adaugat la sos. Merge de milioane cu mamaliguta, dar e bun si cu paine.
Pofta buna!

joi, 13 mai 2010

La multi ani, mama

Maine este ziua lui mami meu. Si cum peste week-end (vineri - sambata pe aici) nu am acces la internet, vreau sa-i spun azi "LA MULTI ANI!", sa fiu prima.
Deci: la multi ani, mama, sa traiesti si sa fii sanatoasa. Iti multumesc pentru tot ce faci si ai facut mereu pentru mine, pentru rabdarea ta si pentru ca nu iei in seama toanele mele de copil bezmetic, pentru toate bunatatile cu care ma astepti cand vin in vacanta (de-acum sper ca vei avea un ajutor de nadejde in persoana lui Ken). Imi pare rau ca nu pot fi langa tine sa-ti dau un buchet mare mare de flori.
Am reusit sa gasesc un site romanesc care mi-a acceptat plata prin credit card si aveau robotul meu pe stoc (Kenwood KM 266). Am comandat si sper sa fie livrat maine. Daca nu e maine, nu-i bai, ca pe 21 mai e ziua ei de nume, asa ca si intre sarbatori e ok.

luni, 10 mai 2010

Cumparaturi on-line in Romania

Vineri e ziua mamei mele si m-am gandit sa-i cumpar un robot Kenwood. Si de vreo saptamana tot caut pe site-urile romanesti. Si ce-am descoperit: majoritatea NU accepta plata on-line prin credit card. Au ca posibilitati de plata cash (la sediul firmei sau on delivery), ordin de plata sau transfer bancar. Nu sunt in tara, deci este exclus sa ma duc la sediul firmei sa platesc cash. Vreau sa fie surpriza surpriza asa ca nu le pot trimite alor mei bani sa plateasca la livrare. Ordinul de plata nici nu stiu ce este, iar transferul bancar dureaza o gramada si ma costa de ma usuca. Stiu ca plata on-line prin credit card e putin riscanta, dar prefer sa platesc on-line tot ce trebuie platit, iar ai mei sa nu mai aiba nici o durere de cap.
Later edit: am primit un e-mail de la unul din aceste magazine on-line care ma informeaza ca numarul de telefon din comanda nu este corect. Am dat numarul meu din Dubai, ca altul n-am, numar pe care il folosesc de 5 ani, care nu are nici o prolema si pe care l-am verificat de 10 ori inainte sa trimit comanda.

duminică, 9 mai 2010

"Pure New Zeeland mince beef" amestecata cu seu de oaie

Aseara am facut musca de cartofi cu carne tocata. Am cumparat carnea tocata de la Carrefour, ca nu am masina de tocat, si nu-mi place cum se toaca la robot. Am pus ceapa la calit, am adaugat carnea tocata apoi niste suc de rosii, sare, piper si cimbru si am lasat sa scada un pic. Ma uit in cratita dupa vreo 5 minute si vad ca inota in grasime. Zic: de unde naiba, ca am luat carne de vita si nu am amestecat-o cu nimic. Intamplator trec cu nasul prin aburii ce ieseau din cratita si simt un iz de carne de miel. Zic: mi se pare, sunt obsedata, nu are de unde sa fie. In fine, rastorn intr-o sita, sa se scurga grasimea, montez musacaua si dau la cuptor. Si bag in gura o farama de carne ce picase pe masa. Si simt gust de miel iara. Si ma apuca bazdacii. Ca nu e prima data cand iau carne tocata de la Carrefour si, desi pe eticheta scrie clar si limpede Pure beef, e amestecata cu carne de miel sau cu seu de oaie. Probabil desteptii de macelari de la Carrefour nu curata masina de tocat dupa ce toaca miel sau oaie sau dupa ce fac kofta (carnea de kofta de aici se amesteca cu seu de oaie). Si data viitoare cand ajung in Carrefour o sa fac o plangere oficiala, ca m-am saturat sa tot iau carne tocata pe care scrie vita, la pret de vita (mai mare decat mielul) si sa nu pot sa o mananc. Noroc ca sotul mananca miel fara probleme.

marți, 4 mai 2010

Sunt "blonda"

Saptamana trecuta mi-am dus telefonul la reparat. Se inchidea de nebun tot timpul si ma exaspera. Asa ca l-am dus la service. E inca in garantie, asa ca reparatia era gratuita, iar cei de la service mi-au dat un telefon de la ei, cat s-au ocupat de al meu. Booooon. Si vreau la un moment dat sa sun o prietena. Si caut numarul in mobil si....... pauza, lista mea de contacte arata 0 (zero) contacte. In prima faza m-am intrebat ce naiba s-a intamplat cu toate contactele mele. Nu aveam foarte multe, dar aveam numerele alor mei din tara, ale nasilor, ale unor prieteni apropiati. Si-mi pica fisa ca toate contactele fusesera salvate in memoria celuilalt telefon, iar eu blonda cum sunt (desi sunt bruneta, uneori ma minunez si eu cat de ametita pot fi), nu le-am copiat pe sim card. Iar la service mi-au sters absolut tot din el. Asa ca iar am ramas fara numere de telefon. Dar de data asta o sa-mi scriu toate numerele in agenda, old fashion, si sper sa nu pierd agenda.

duminică, 25 aprilie 2010

Pizza

Joi seara am facut pizza. Reteta originala e aici:
http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/pizza-fid-729908
Eu am modificat-o putin.
Blat:
600 g faina
1 ou
10 g drojdie uscata (proaspata nu se gaseste)
100 ml lapte
50 ml ulei
300 ml apa
o lingurita sare
o lingurita zahar
Am dizolvat drojdia in lapte caldut, am amestecat 2 linguri de faina si am lasat sa creasca. In 2 minute a iesit din cana.
Intr-un lighean am pus faina, sarea si zaharul. Am turnat maiaua si am amestecat bine, apoi oul si uleiul si am inceput sa framant cu apa langa mine. Mi s-a parut cam mult lichid, si am preferat sa pun cate putin, in functie de cat imi cerea aluatul. Cred ca am folosit cam jumatate din cantitatea de apa. Am framantat pana am facut febra musculara si m-am plictisit, iar aluatul nu se mai lipea de lighean. Am pus la dospit si m-am apucat sa fac sosul si sa pregatesc topingul.
Sos:
1 cutie de 400g de rosii despielitate, in suc
2 linguri de ulei de masline
sare
piper
busuioc uscat
ierburi provensale
vreo 2-3 catei de usturoi
Le-am dat pe toate la blender.
Toping:
mozzarella, vreo 200g
2 cabanosi
1 ardei galben taiat rondele
250g ciuperci proaspete, calite
100g sunca de porc afumata
100g ceafa afumata
Cand am vazut ca aluatul mai are un pic si iese din lighean, am pus si am intins foaia. Am uns tava aragazului cu ulei si am presarat gris (asa spunea reteta, dar next time nu mai fac asa, ca nu mi-a placut). Am pus foaia in tava, am mai intins cu mana, sa acopere tava si am uns cu sos in belsug. Apoi m-am chinuit sa fac separat bordura umpluta cu mozzarella, ca sa-mi dau seama la urma ca puteam sa o fac mai simplu, intindeam aluatul peste marginea tavii, puneam branza, acopeream cu aluat si voila. Data aviatoare.
Am pus toppingul si la cuptor cu ea. Am pus tava prea jos si am reusit sa o parlesc un pic, dar s-a mancat toata. Deci a fost buna.

marți, 20 aprilie 2010

Cu bani / fara bani

Ma duc ieri sa scot bani de la un bancomat Standard Chartered, au avand contul la o alta banca. Trag un zambet la camera si incep procesul. Dupa ce dau eu toate datele cerute, imi apare pe ecran ca tranzactia mea e in procesare si ca trebuie sa astept. Ok, astept. Si-mi returneaza masinaria cardul, pe ecran imi apar mesajele publicitare initiale si aud: "multumim ca ati apelat la serviciile noastre. La revedere." Si zic: "bine, bine, dar banii mei unde sunt?" Putin contrariata, ma duc la alt bancomat si vreau sa scot aceeasi suma si, surpriza: fonduri insuficiente, desi eu stiam sigur ca trebuie sa fie bani in cont. Pun mana pe telefon si sun la banca, sa vad ce s-a intamplat. Si-mi spune tipul de la banca toate tranzactiile efectuate ieri si ce suma a ramas in cont dupa fiecare tranzactie. Totul era ok, pana la banii scosi de la bancomatul SC. Ii spun aluia ca de fapt eu nu am primit nici un ban de la bancomatul respectiv, nici chitanta, nici nimic. Dupa reactia lui ("Reteaua a debitat banii din contul dvs, dar nu-i nici o problema, completam un formular de disputa si o sa va primiti banii inapoi in maxim 2 saptamani") cred ca nu am fost primul client care s-a plans de asa ceva.
Acuma stau eu si ma gandesc: daca cei de la SC o sa spuna ca eu vorbesc aiurea si o sa refuze sa-mi returneze banii? N-am altceva de facut decat sa stau si sa astept, sa vad ce o sa se intample.

Edit: duminica, 3 mai, mi-am primit banii inapoi.

duminică, 18 aprilie 2010

O chestie "chinezeasca"

Vineri dupa-masa mi-am inaugurat aragazul. Si fiindca n-am avut in casa nici o reteta de placinta cu mere dupa care poftesc de luni de zile, am zis sa fac o chestie la wok, sa-l inaugurez si pe ala.
Reteta e cam asa:
1 piept de pui
2 cepe mici
cativa catei de usturoi
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
1 morcov
niste varza tocata
taitei chinezesti (nu de orez)
Am taiat ceapa solzisori si am calit-o cu cativa catei de usturoi taiati marunt. Cand a devenit sticloasa am pus puiul taiat cubulete. Am lasat puiul sa se rumeneasca, apoi am adaugat morcovul taiat fasii, apoi varza. La urma am adaugat ardeii grasi taiati si ei fasii. Am mai lasat cateva minute pe foc, am condimentat cu sare, piper, 4 spices si boia iute. Eu as fi pus si niste sos de soia, dar colegul nu e fan asa ca am renuntat.
Intre timp am fiert taiteii, i-am scurs si i-am adaugat si pe ei in wok. Am pus vreo 3 catei de usturoi taiati marunt, am mai lasat 2 minute pe foc si gata.
Am pus ghilimele in titlu pentru ca ce am facut eu nu este mancare chinezeasca. Nu am folosit sosuri si condimente specifice bucatariei chinezesti. Dar noua ne-a placut si asta e tot ce conteaza, nu?

Avem aragaz

Joi seara in sfarsit am luat aragaz.
Am mai avut o tentativa cu o saptamana in urma, cand ne-am dus la magazin, am vazut, ne-a placut un model cu rotisor, l-am platit cash si am asteptat sa fie livrat acasa duminica. Duminica asteptam noi telefon toata ziua si catre dupa-masa pun si sun eu sa intreb care e problema. Imi spun ca va fi livrat luni. Luni ma suna importatorul si-mi spune ca au un container in port si nu sunt gata formalitatile. Dupa alte cateva telefoane si amenintari ca fac plangere la sefii cei mari, mi s-a spus ca aragazul meu va fi livrat marti dupa-masa. Marti se duce sotul acasa mai devreme, eu incep sa caut retete pentru cuptor, bucuroasa nevoie mare. Si ma suna sotul la un moment dat: "Am o veste proasta. Astia ne-au adus alt model de aragaz, fara rotisor si mai scump. Si l-am refuzat si acuma sunt la magazin, sa vedem ce se poate face." M-am dezumflat ca un balon. Dupa inca vreo doua zile de parlamentari ne-au dat banii inapoi.
Si joi seara, in drum spre casa il rog pe colegul sa opreasca la Auchan, care e chiar langa noi. Si intru eu fuguta si aragazul nostru era acolo, pe stoc, si mai ieftin decat in celalalt magazin. Uraaaaaaaaaaaa! L-am luat, l-am instalat, si i sfarsit suntem si noi in randul lumii, cu bucataria utilata asa cum trebuie.

luni, 12 aprilie 2010

Am primit premii

Acum cateva zile, Zu mi-a oferit niste premii. Cu intarziere, ca n-am stiut care e procedura, iata-le:
Si trebuie sa mai spun 10 lucruri care ma fac fericita:
1. ciocolata
2. pisicile mele zapacite. Ele sunt copiii mei si orice nazdravanie a lor ma face sa zambesc, ele ma scapa de stres, as sta la nesfarsit cu o pisica torcaleata in brate.
3. atentiile sotului. El nu e omul care sa cumpere flori sau chestii de genul asta fara nici un motiv. Dar la ocazii (zile de nastere, aniversari, sarbatori) imi face cadouri neasteptate. Anul trecut de ziua mea a comandat un pandantiv cu numele meu, ca-i spusesem eu la un moment dat ca vreau asa un pandantiv.
4. sa citesc o carte buna. Imi plac foarte mult romanele politiste.
5. marea si soarele
6. realizarile noastre
7. o baie fierbinte dupa o zi lunga si obositoare
8. sa fac surprize celor apropiati
9. vacantele si calatoriile
10. sa ajut atat cat pot atunci cand e nevoie de ajutorul meu.

Premiile merg mai departe la: Cami, Maya, ingerul verde, Arcadia, pisicul rau, edith, bucataria paradis, delfinas, Lillee, incertitudini, ella si la toti ceilalti pe care am uitat sa-i pomenesc aici. Nu uitati sa scrieti 10 lucruri care va fac fericiti.
Imi cer scuze ca nu stiu sa atasez link de un cuvant din text. Daca se indura careva sa-mi explice, o sa zic bogdaproste si o sa atasez link spre blogurile voastre.

Politia in actiune

Azi dimineata, venind spre serviciu, am vazut pentru prima data in 5 ani politia in actiune.
Pe autostrada, un bolovan de sofer mergea pe banda a treia si era sa rateze un exit. Si cand s-a trezit el ca trebuie sa faca dreapta, a tras de masina si a intors-o aproape perpedicular pe sensul de mers. A taiat fata celor care circulau regulamentar pe celelalte benzi si a prins exitul la mustata, trecand la milimetru prin fata unei Toyote papuc, care si ea circula regulamentar. In spatele nostru pe dreapta, patrula de politie. Si ma intrebam: o sa faca politaiul ala ceva? O sa-l opreasca pe bolovanul care a taiat de nebun 3 benzi? Ei bine, minunea s-a intamplat. Am vazut cum patrula s-a luat dupa bolovan cu girofarurile in functiune si dupa cativa metri l-a oprit. A fost prima data cand am vazut patrula de politie reactionand la o contraventie rutiera. De obicei, soferii merg ca nebunii si fac tot felul de tampenii pe sosea, iar politaii asista pasivi la tampeniile alora si-si vad in continuare de povestile lor sau de telefon. Eu sper sa vad mai des ce-am vazut azi, poate asa le-o mai veni mintea la cap soferilor si-or inceta sa se poate pe sosea de parca ar fi pe tarlaua lu' tat'so.

duminică, 11 aprilie 2010

Tic tic tac

O melodie braziliana despre natura, dragoste, Amazon. Versuri si melodie superbe. De vreo 4 zile o ascult non-stop.

Below si bellow

bellow: to shout in a loud voice
below: in a lower position (than), under
Sursa: Cambridge Advanced Learner Dictionary.
Tocmai am avut o discutie in contradictoriu cu doi sefi pe marginea acestor cuvinte.
Seful meu direct a venit la mine dupa sedinta departamentala de dimineata sa-mi spuna ca in sintagma "price below AED 1,000" am facut o greseala si ca trebuia sa scriu "bellow". Mi-am tinut gura si am deschis dictionarul mentionat mai sus (il am ca soft copy pe desktop). Si am constatat ca nu facusem nici o greseala si ca folosisem cuvantul corect. L-am chemat pe domnul sef (spaniol de la mama lui) la masa mea si i-am aratat ce spunea sfantul dictionar. Si pentru ca a continuat sa comenteze l-am intrebat: "crezi ca esti mai bun la engleza decat dictionarul Cambridge?" El: "A, asta nu". Eu: "Good" si mi-am vazut de treaba.
Dupa cateva minute am plecat de la masa mea si l-am vazut pe seful meu direct discutand cu celalalt istet. Istetul incerca sa-l convinga pe asta ca de fapt trebuia folosit "bellow" si nu "below". Am intrat in biroul istetului si i-am spus ca dictionarul imi da ca varianta corecta pe cea folosita de mine. Incerca sa ma convinga si pe mine ca nu e adevarat si atunci m-am enervat si i-am spus: "Robert, atata timp cat dictionarul imi spune ca e corect below, eu asta o sa folosesc, indiferent care e parerea ta" si m-am intors si am plecat.
Ok, a fost nepoliticos din partea mea sa plec asa, dar ma calcase pe nervi.
Ei bine, dupa vreo ora, istetul a trecut prin fata mea si si-a cerut scuze ca a tipat la mine, eu mi-am cerut scuze ca i-am intors spatele si i-am aratat si lui ce spune dictionarul. Mi-a dat dreptate si acuma suntem prieteni din nou.

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Pastele in Dubai

Si anul acesta ambasada si consulatul, cu sprijinul comunitatii romanesti de aici, au adus un preot, insotit de un diacon, ca sa tina slujbele din perioada sarbatorilor. A tinut slujbele din Saptamana Mare (Deniile), a tinut slujba de Inviere si Liturghia de dupa, a spovedit, a impartasit, a sfintit case, a botezat, a cununat, a facut pomeniri.
Din motive de transport (nu conduc si consulatul e foarte departe de casa), m-am dus numai la Denia Prohodului si la Inviere. Am cantat Prohodul impreuna cu preotul si cei cativa romani veniti la consulat pentru aceasta slujba. Abia ce-mi recapatasem vocea dupa o infectie urata, ca mi-am pierdut-o din nou.
La Inviere, in schimb, curtea consulatului s-a dovedit a fi neincapatoare. Au venit romani din toate emiratele, unii de la 150-200 km departare, a venit ambasadorul si membri ai corpului diplomatic, ca sa ia lumina si sa cante Hristos a inviat!
Slujba m-a emotionat, ca de fiecare data cand particip, dar am observat si aici ca lumea vine la Inviere ca sa-si admire toaletele, sa mai schimbe o vorba, sa se puna la curent cu ultimele barfe. Asta nu mi-a placut. Mi-a parut rau ca n-am avut o lumanare ca lumea, sa pot sa duc acasa lumina de la Inviere.
Fetele inimoase care s-au ocupat de organizare si de programul preotului au pregatit si o gustare dupa Liturghie, cu oua rosii, drob, friptura de miel, pasca si cozonac.
Eu am vopsit oua si am pregatit ceva bunatati, fara miel (nu suport nici macar mirosul mielului). A fost aproape ca acasa.

miercuri, 7 aprilie 2010

Atitudinea e totul

Se intalnesc Itic si Strul. Itic, suparat. Strul, vesel, n-avea nicio treaba.
S: - Frate, am scapat de toate problemele!
I: - Da' cum ai facut, ma?
S: - Mi-am luat un elefant, frate!
I: - Hai ba, lasa vrajeala, ca nu-mi arde de poante...
S: - Nici o vrajeala, ma. Am scapat de toate problemele. Stii parcul meu de masini? Vine elefantul
in fiecare zi, le spala cu trompa, da cu coada, le lustruieste. Nevasta-mea. .. stii ca e obsedata cu
gradina de flori. N-am treaba, le stropeste asta de cinci ori pe zi... jet mic, jet mare. Copiii... stii
ce disperat eram cu ei. Acum am si uitat ca-i am. Ii ia elefantul cu trompa, ii pune in spate, ii plimba prin cartier, joaca fotbal cu ei. Nu mai am niciun stres.
I: - Da' cat ai dat, ma, pe el?
S: - 100.000 de euro, da' face toti banii...
I: - Auzi, ma... Nu mi-l vinzi mie?
S: - Ce-s nebun!?! Ba, nene, asta acum e parte din familie, nu e de vanzare.
I: - Hai ma ca-ti dau 150.000 ! Da mi-l mie, doar stii ce probleme am acasa!
S: - Nu se poate, ma. E sufletul nostru, cum sa ne despartim de el?
I: - Hai, ba, ca-ti dau 200.000, da-mi-l, sa scap de belele.
S: - Nu se poate, ba Itic, tu nu intelegi. Iti comand si tie unul, daca vrei, da' ai de asteptat un an.
I: - Bai, Strul, iti dau 300.000! Ajuta-ma sa-mi rezolv problemele, ce dracu', suntem ca fratii, am
inceput impreuna sa facem afaceri...!
S: - Bine, ma, hai. Da' sa stii ca ti l-am dat de la inima, era ca si copilul nostru.
Dupa 6 luni se intalnesc astia iar. Strul vesel. Itic, terminat, cu parul alb, cearcane mari...
I: - Bai, Strul, ce mi-ai facut, ba? M-ai nenorocit cu elefantul asta!
S: - De ce, ma?
I: - Nu face nimic, mai frate. Parcul meu de masini, il stii... S-a suit cu curu' pe masini, mi le-a
strivit pe toate! Nevasta-mea. .. obsedata si ea cu florile, s-a c.... pe ele, nu se mai vede o petala sub diatamai balega. Copiii... nu-i haleste, dar ii bate cu trompa, ii alearga peste tot. Sunt terminat!
S: - Bai, Itic, tu ai o problema!
I: - Da, ma, stiu, cu elefantul de la tine...
S: - Nu, ba - cu atitudinea! Tu, cu atitudinea asta, n-o sa vinzi niciodata elefantul ala!

Lambada

Va mai amintiti de Lambada? Sunt convinsa ca toti ati incercat pasii, ati fredonat melodia si ati visat la dansuri senzuale pe plaje exotice.

Ia, toata lumea la zbantuiala!


Asculta mai multe audio Muzica

luni, 5 aprilie 2010

Hristos a inviat!

Hristos a inviat!
Am avut o zi de Paste placuta, poate cea mai placuta de cand sunt aici.
S-au intamplat lucruri bune, cand imi cam pierdusem speranta, lucruri care m-au facut sa-mi recapat increderea in Dumnezeu.
Am cunoscut-o pe Rita, o romanca draguta, saritoare, amabila si vesela, datorita careia am ajuns sambata seara la Slujba de Inviere de la Consulatul General al Romaniei din Dubai. Multumesc, Rita.
Chiar daca suntem departe de casa, am incercat sa ne reamintim de traditiile de acasa. Am pregatit masa asa cum face tata in ziua de Paste de cand il stiu eu, am ciocnit oua rosii, am mancat, am baut, am ascultat muzica romaneasca si ne-am simtit bine. Pentru o zi ne-planificata, ne-pregatita, ne-nimic, a iesit foarte bine.

miercuri, 31 martie 2010

Cu bicicleta, fara bicicleta

Am citit azi in ziar o chestie care m-a amuzat: autoritatea pentru transport si drumuri incurajeaza rezidentii sa foloseasca bicicleta pentru deplasare pe distante scurte (au inceput sa construiasca piste pentru biciclete si locuri de parcare). Vor sa descongestioneze traficul, vor sa reduca emisiile carbon, in teorie toate bune si frumoase. Pe partea cealalta, vine politia si confisca bicicletele, cica pentru siguranta acelorasi rezidenti.
Acuma, daca stau stramb si judec drept, cei de la drumuri au cam pus carul inaintea boilor. Adica, ar fi trebuit sa termine intai toate pistele pentru biciclisiti si sa le dea in folosinta si apoi sa inceapa campania pro-bicicleta. Politia, in schimb, are dreptate, caci majoritatea biciclistilor sunt cu capu-n traista, nu se uita pe unde merg si ce e in jurul lor, circula pe contrasens si ai toate sansele sa te trezesti cu unul pe capota si nu e bine nici pentru tine nici pentru el.
Oricum, parerea mea este ca autoritatile ar trebui mai intai sa se puna de acord asupra unor lucruri, si apoi sa le dea publicitatii, ca sa nu incetoseze si mai tare creierele deja incetosate ale rezidentilor.

marți, 30 martie 2010

Ajutor

Ma poate cineva ajuta sa atasez un link de pisicuta din antet? Mersi

Relax


Asculta mai multe audio Muzica


Asculta mai multe audio Muzica

duminică, 28 martie 2010

Vopsea de oua naturala

Daca tot se apropie Pastele si am inceput sa facem pregatiri, sa facem cumparaturi, sa ne gandim cum sa vopsim ouale, iata cateva metode naturale si ieftine pe care le puteti folosi:
Sfecla rosie
Taiati bucati mici o sfecla si puneti-o la fiert intr-un litru de apa cu 2 linguri de otet. Lasati sa fiarba cam 10 minute. In sucul de sfecla puneti ouale fierte in prealabil si lasati-le acolo pana capata o culoare care va place (cateva ore). Daca vreti, puteti fierbe ouale impreuna cu sfecla, si poi le lasati cateva ore in suc.
Varza rosie
Fiebeti o varza rosie mica intr-un litru de apa cu 2 linguri de otet. Strecurati apoi adaugati ouale fierte si le lasati acolo peste noapte.
Coji de ceapa
Aveti nevoie de cojile de la 1 kg de ceapa. Le lasati la muiat peste noapte in apa. Dupa ce se inmoaie, puneti-le la fiert impreuna cu ouale si 2 linguri de otet. Fierbeti cam 15 minute, apoi dati deoparte si lasati ouale in lichidul colorat pana capata o culoare care va place. Folositi coji de ceapa rosie pentru nuante de rosu si coji de ceapa normala pentru nuante de galben.
Ca sa obtineti nuante de galben si portocaliu, puteti folosi morcov ras, coji de potocala sau boia de ardei.
Pentru nuante de verde, folositi frunze de spanac sau de stevie, iar pentru nuante de violet: frunze de loboda.
Cateva "tips and tricks":
* folositi oua albe
* inainte sa le fierbeti, spalati ouale bine cu detergent
* indiferent ce fel de lichid colorant folositi (vopsea naturala sau chimica), otetul adaugat ajuta la fixarea culorii
* dupa ce vopsiti ouale, stergeti-le cu o carpa cu putin ulei sau cu o bucatica de slanina ca sa le dati luciu
Pana acuma am folosit numai vopsele chimice, dar anul asta o sa ma joc putin, sa vad cum ies ouale vopsite natural.

Ne-am mutat (2)

Cu masina de spalat am avut mari dureri de cap. Nu se potrivea in lacasul destinat ei. Si nu am luat vreun avion de masina de spalat, mare sau inalta, ci una normala cu latimea standard de 60 cm. Dar dobitocul de proiectant / constructor ce s-a gandit: masinile de spalat au latimea de 60 cm asa ca un spatiu de 60 cm e suficient. Ce n-a socotit el e ca pereti se mai pune si faianta si ca usile au si tocuri care mananca din acesti 60 cm de spatiu. Asa ca spatiul ramas este undeva la 57-58 cm, prea mic pentru masina de spalat. Si ne-am chinuit vreo ora, am dat jos tocul usii, apoi am dat jos faianta, apoi am scos sertarele de la dulap si cu greu am reusit sa punem masina de spalat la locul ei, lipita intr-o parte de perete (si probabil zgariata toata) si in cealalta de dulapul cu sertare.
Pisicile s-au obisnuit cat de cat cu casa cea noua si sunt foarte fericite ca si-au gasit locuri la inaltime: pe dulapurile suspendate din bucatarie. Aseara gateam si ele stateau si ma priveau de sus si mai trageau cate un "miau" din cand in cand, sa stiu ca sunt supravegheata indeaproape.
In mare am aranjat cam tot ce se putea, mai avem de pus perdele (sper azi sau maine) si de cumparat una alta, dar cumparaturile mai pot astepta.

sâmbătă, 27 martie 2010

Ne-am mutat (1)

In sfarsit ne-am mutat.
S-au adunat pana la urma 5 sacose uriase de rafie, vreo 7 cutii si nenumarate alte sacose mai mici. S-a umplut la pana la refuz un camion de 5 tone. Inca stau si ma intreb unde au incaput toate alea in garsoniera noastra.
Oricum, am descoperit haine pe care si uitasem ca le am, am descoperit o gramada de fuste si pantaloni care nu ma mai incapeau, dar stateau si ocupau locul in dulap degeaba. Am dat tot la gunoi.
M-am certat iar cu sotul ca insista sa pastreze o gramada de vechituri (X-Box si playstation vechi, un DVD-player portabil pe care nu-l mai foloseste, zeci de metri de cabluri, o colectie de peste o suta de casete video cu filme copiate de el cu ani in urma). Degeaba insist eu ca ocupa spatiul fara rost, nu vrea sa le arunce / doneze si pace buna.
Mi-am gasit pisicuta Maneki Neko, ascunsa bine intr-o cutie de cand am gasit-o in receptia unde lucram si am luat-o fara sa stiu ce rol are, si mi-am zis ca daca tot o am, de ce sa n-o tin in casa, la vedere, ca de pierdut cred ca n-am ce pierde.
Pisicile mele, saracele au fost super-stresate. Nu le place nicicum schimbarea. Joi cand le-am eliberat din transporter s-au ascuns in baia mare, una in piciorul chiuvetei, cealalta in spatele toaletei. N-au mai iesit de acolo toata ziua. Nu le-a trebuit nici mancare, nici apa, nici nisip. Iar seara au inceput sa se agite, sa alerge de colo-colo si sa planga. Si asa au tinut-o toata noaptea, asa ca eu am dormit pe apucate, in timp ce sotul sforaia de mama focului. Ce-l mai invidiez pentru somnul greu!

miercuri, 24 martie 2010

Maine ne mutam

Maine ne mutam, intr-un apartament mai mare, mai aproape de serviciu. Apartament pe care ni la pus firma la dispozitie, pentru ca, din lipsa de bani, luna asta mi-a dat mai putin de jumatate din salariu.
Aseara am inceput sa impachetez. Si uitandu-ma la cele 3 sacose uriase de rafie, cele 2 cutii pline si inca vreo cateva sacose mai mici si la lucrurile inca ramase prin dulapuri, m-am minunat si m-am intrebat unde naiba au incaput toate chestiile alea intr-o garsoniera de 40 mp, fara nici un spatiu de depozitare si fara balcon.
Diseara continuam sa impachetam si sunt curioasa cate sacose si cutii se vor aduna pana la urma. Noroc ca nu avem prea multa mobila, si nici foarte voluminoasa, doar patul, 2 masute Tv si niste rafturi pentru carti. Sper sa incapa toate in pick-up si sa nu fie nevoie de mai multe drumuri.

joi, 18 martie 2010

Cheer up

Asta a reusit azi sa ma scoata putin din butoiul cu depresie crunta.


Asculta mai multe audio Muzica

Nu mai veam mult si incepeam sa dansez, chiar daca eram la birou.

miercuri, 17 martie 2010

O chestie ciocolatoasa

Pe blogul Zanei Eficientei (mersi, zanuto) am gasit zilele trecute o reteta cu ciocolata. Am citit-o si am zis: ciocolata, check, fara cuptor, check, frisca batuta......hm, n-am, dar am acasa o cutie de frisca lichida si nu ma doare robotul sa o bat, asa ca check, deci se face.
Reteta originala spunea asa:
2 oua intregi
1/2 cana de zahar (eu am pus mai putin)
1 lingurita esenta de migdale (am renuntat la ea ca sotul nu e fan)
1 lingurita esenta de rom (am pus o fiola Ruf)
200 g ciocolata de calitate (eu am folosit o tableta mare Cadbury si una mica Lindt de ciocolata neagra cu portocale)
1 cana si 3/4 de frisca batuta
Am adugat in plus coaja de la o jumatate de portocala.
Am pus ouale, zaharul si coaja de portocala intr-o cratita mai adanca, pus cratita pe baie de abur si am batut bine pana s-a ingrosat. Am dat deoparte la racit. Am batut frisca cu putin zahar pudra. Intre timp am pus ciocolata la topit tot pe abur. Cand s-a topit am amestecat-o cu crema de oua si apoi cu frisca batuta si am pus esenta de rom. Am tapetat un bol de sticla cu folie alimentara, am turnat compozitia si am dat la frigider.
Acuma, zanuta spunea ca dupa ce se raceste se poate manevra destul de usor. N-a fost asa si am realizat mi tarziu de ce: frisca batuta din Romania are intaritor. Eu n-am avut si nu mi-a trecut prin cap sa pun niste gelatina in ea. Asa ca am papat "chestia" din castron, sub forma de spuma.
Oricum, a fost super-gustoasa si am decretat: se mai face.

luni, 15 martie 2010

3 ani


Ieri am implinit 3 ani de la cununia civila. Ne-am sarbatorit acasa, doar noi, cu o masa buna si sampanie, asa cum faceau si parintii mei.

miercuri, 10 martie 2010

Poezii haioase

A WOMAN'S POEM:
Before I lay me down to sleep,
I pray for a man who's not a creep,
One who's handsome, smart and strong.
One who loves to listen long,
One who thinks before he speaks,
One who'll call, not wait for weeks.
I pray he's rich and self-employed,
And when I spend, won't be annoyed.
Pull out my chair and hold my hand.
Massage my feet and help me stand.
Oh send a king to make me queen.
A man who loves to cook and clean.
I pray this man will love no other.
And relish visits with my mother.

A MAN'S POEM:
I pray for a deaf-mute gymnast nymphomaniac with
big boobs who owns a bar on a golf course
and loves to send me fishing and drinking. This
doesn't rhyme and I don't care!

marți, 9 martie 2010

Iar despre vreme

Vremea asta nu se mai indreapta odata! Dupa ploile de saptamana trecuta, cu inundatii, probleme si balti care inca nu s-au dus, inca mai bate vantul, e praf, iar dimineata e ceata. Vreau sa se repare vremea asta mai repede si sa ma duc sa mai stau si eu la soare si sa ma balacesc un pic, acuma, inainte sa se faca 50 de grade.

luni, 8 martie 2010

8 martie


Pentru voi toate, doamneor si domnisoarelor, un buchet vesel si colorat care sa va aduca zambetul pe buze si primavara in suflet.
La multi ani!

miercuri, 3 martie 2010

Gris cu lapte caramelizat

Am gasit reteta asta pe forumul mireselor si mi-am zis sa o inceerc, eu fiind mare fana zahar ars.
1 cana gris
3 cani de lapte
1 cana de zahar (puneti mai putin daca preferati mai putin dulce)
coaja de lamaie
vanilie sau romPreparati laptele cu gris dupa ce reteta aveti si stiti ca iese. Puneti zahar dupa preferinta si arome la fel. Eu pun mereu coaja de lamaie si rom, daca am din Romania (aici nu se gaseste in magazine), daca nu,vanilie. Trebuie sa fie destul de moale, sa curga.
Intr-o oala puneti zaharul la topit. Cand se topeste tot si capata o culoare aurie, intindeti siropul pe peretii oalei.

Apoi turnati laptele cu gris si dati la rece cateva ore. Cand se raceste bine, rasturnati pe un platou, ca pe un tort.
Pofta buna.

marți, 2 martie 2010

Lista antidepresie a lui Stash

1. Plimbati-va cu masina. Parcati la marginea drumului, puneti-va ochelarii de soare si scoateti pe geam uscatorul de par. Îndreptati-l catre masinile care vin din fata. Acum numarati cîti soferi franeaza brusc în fata voastra!
2. Reîncarcati automatul de cafea din biroul vostru cu cafea decofeinizata, timp de trei saptamani.
Cînd toata lumea va fi depasit dependenta de cafea, schimbati-le cafeaua cu ESPRESSO.
3. Daca scoateti bani la ghiseul bancii la rubrica « scopul folosirii banilor » scrieti « pentru marijuana».

4. Cînd sînteti pe un coridor, sariti în loc sa mergeti. Apoi încercati sa numarati cîte persoane se uita la voi crucis!

5. Daca sînteti la restaurant si vreti sa comandati ceva, cereti « apa plata dietetica ».
6. Sunati-va prietenii cu cinci zile înainte sa mergeti la o petrecere si spuneti-le
ca nu veti putea fi prezent din cauza unei dureri de cap.
7. Cînd scoateti bani de la ATM, apucati-va de strigat din toti rarunchii « Am castigat! Am castigat! »
8. Daca va aflati într-o gradina zoologica, luati-o brusc la fuga catre parcare strigand îngrozit « Salvati-va! Au scapat animalele! »
9. Daca aveti copii, la masa de seara spuneti-le ca din cauza recesiunii va trebui sa renuntati la ei!
10. La farmacie, cumparati o cutie cu prezervative si apoi intrebati farmacista unde e cabina de proba.
Dupa ce veti fi încercat toate cele zece puncte din aceasta lista, veti suferi de orice,
mai putin de depresie!

Sursa: e-mail

luni, 1 martie 2010

The Why’s of Men
1. WHY DO MEN BECOME SMARTER DURING SEX?
(because they are plugged into a genius)
2. WHY DON’T MEN BLINK DURING SEX?
(they don’t have enough time)
3. WHY DOES IT TAKE 1 MILLION SPERM TO FERTILIZE ONE EGG?
(they don’t stop to ask directions)
4. WHY DO MEN SNORE WHEN THEY LIE ON THEIR BACKS?
(because their balls fall over their butt-hole and they vapor lock)
5. WHY WERE MEN GIVEN LARGER BRAINS THAN DOGS?
(so they won’t hump women’s legs at cocktail parties)
6. WHY DID GOD MAKE MEN BEFORE WOMEN?
(you need a rough draft before you make a final copy)
7. HOW MANY MEN DOES IT TAKE TO PUT A TOILET SEAT DOWN?
(don’t know… it never happened)
8. WHY DID GOD PUT MEN ON EARTH?
(because a vibrator can’t mow the lawn)

*******

One day my housework-challenge d husband decided to wash his sweat-shirt. Seconds after he stepped into the laundry room, he shouted to me, “What setting do I use on the washing machine?” “It depends,” I replied “What does it say on your shirt?” He yelled back, “ University of Oklahoma .” And they say blondes are dumb…

********

Q: What do you call an intelligent, good looking, sensitive man?
A: A rumor.

********
Dear Lord, I pray for Wisdom to understand my man; Love to forgive him; And patience for his moods. Because, Lord, if I pray for Strength, I’ll beat him to death.
Amen

********

Q: Why do little boys whine?
A: They are practicing to be men.

********

Q: How do you keep your husband from reading your e-mail?
A: Rename the mail folder “Instruction Manual”.

Sursa: e-mail

1 martie


Va doresc tuturor o primavara frumoasa, plina de soare si flori.

duminică, 28 februarie 2010

Ploua

Furtuna de nisip din ultimele 3 zile s-a transformat aseara intr-o ploaie cu bulbuci, cu tunete si fulgere. Cred ca a plouat mare parte din noapte si pentru ca tara asta are un sistem de canalizare de toata jena, azi-dimineata zona in care stam era inundata in mare parte. Si sa vezi trafic, lacuri in toata regula, intre blocuri si pe strazi, nervi, frustrare si injuraturi. Intr-un final am reusit sa iesim la autostrada si, cu exceptia unei balti marisoare intr-o zona unde soseaua coboara un pic, a fost ok si am ajuns cu bine la lucru, cu masina acoperita de namol.

sâmbătă, 27 februarie 2010

Inca e vreme de kk

Joi n-am fost la plaja din cauza vremii si am zis ca poate vineri suntem mai norocosi. De unde! Vineri dimineata cand ne-am trezit inca batea vantul, un vant fierbinte care spulbera nisipul si zguduia masina. Mergand pe sosea ma uitam cum se invartejea nisipul la nivelul solului, exact cum in Romania se invartejeste zapada cand viscoleste. Asa ca nici vineri n-am fost mai norocosi. Iar acuma, furtuna de nisip continua, cu vizibilitate redusa si praf cat cuprinde. Am fost inspirata azi-dimineata ca am inchis geamul cand am plecat de acasa. Urasc furtunile de nisip! Noroc ca nu sunt foarte dese (4-5 / an).
Chestia asta imi aduce aminte de verile din Romania, cand de luni pana vineri era vreme super-frumoasa, soare si cald, iar sambata si duminica ploua de mama focului.

joi, 25 februarie 2010

Vreme de kk

Dupa lupte seculare reusesc sa-mi conving colegu sa mergem azi la plaja. Si ma bucur eu de numa, ma gandesc ce costum de baie sa-mi iau, fac planuri ce sa iau de mancare, iau in considerare propunerea lui sa mergem cu cortul, accept sa-si ia magaoaia urlatoare (un casetofon JVC vechi de vreo 7 ani, dar care inca bubuie) si imi imaginez cu placere cum o sa ma balacesc eu dupa-masa. Si azi dimineata pe drum, simt ca se zguduie masina in draci. Bate vantul. Dar nu o adiere de aia primavaratica, placuta, ci o vantoasa suparata, care ridica nisipul si ti-l baga in ochi, in gura, in urechi si pe unde mai gaseste loc. Deci e exclus sa mergem azi la mare, ca nu-i prea placut sa mananci friptura cu nisip. Si uite-asa vremea imi da iar planurile peste cap. Sa-i fie rusine!

marți, 23 februarie 2010

Emiratizare

Citeam zilele trecute un articol despre campania de emiratizare initiata de guvernul federal. Ce inseamna de fapt "Emiratizarea"? Guvernul vrea sa-i stimuleze pe localnici sa accepte slujbe in companiile private, incercand sa reduca rata somajului (foarte ridicata la localnici). Ceea ce, dupa parerea mea, este absolut inutil. In primul rand pentru ca dragii de localnici sunt atat de increzuti incat nu accepta slujbe mai slab platite. O localnica nu ar accepta niciodata sa lucreze ca receptionera de hotel sau vanzatoare in magazin, ele vor numai slujbe la banci sau institutii guvernamentale. Si acolo cand ai treaba, te apuca dracii cand le vezi ca abia se misca, sunt nepoliticoase si se uita la tine cu un dispret suveran. Cum sa accepte un localnic sa lucreze ca sofer de taxi sau chelner? Haram!
Am fost impresionata in Oman, in Khasab si in Muscat, unde receptionerii si ghizii intalniti de noi erau localnici. Si nu li se parea nimic injositor in asta.
In al doilea rand, firmele nu au nici un motiv sa angajeze localnici si sa le dea salarii uriase, cand aceeasi slujba o poate face un indian cu 20-25% din salariul unui localnic.
Asa ca, dupa cum bine remarca autorul aritcolului, ar trebui sa se intample 2 lucruri pentru ca aceasta campanie sa aiba succes: localnicii sa fie izbiti brusc si iremediabil de o saracie lucie (prea putin probabil) si/sau se ia guvernul decizia sa expedieze absolut toti expatriatii, ceea ce e imposibil, caci 80% din populatia emiratelor sunt expatriati iar tara asta s-ar duce de rapa in secunda 2 fara ei.

duminică, 21 februarie 2010

Femeile sunt destepte! Nu va puneti cu ele....

A woman and a man are involved in a car accident, it's a bad one. Both of their cars are totally demolished but amazingly neither of them are hurt.
After they crawl out of their cars, the woman says, "So you're a man; that's interesting. I'm a woman. Wow, just look at our cars! There's nothing left, but fortunately we are unhurt. This must be a sign from God that we should meet and be friends and live together in peace for the rest of our days."
Flattered, the man replied, "Oh yes, I agree with you completely!, This must be a sign from God!"
The woman continued, "And look at this, here's another miracle. My car is completely demolished but this bottle of wine didn't break. Surely God wants us to drink this wine and celebrate our good fortune. Then she hands the bottle to the man.
The man nods his head in agreement, opens it and drinks half the bottle and then hands it back to the woman.
The woman takes the bottle, immediately puts the cap back on, and hands it back to the man.
The man asks, "Aren't you having any?"
The woman replies, "No. I think I'll just wait for the police..."

Moral of the story:
Women are clever. Don't mess with them.

DE CE AM DAT-O AFARA PE SECRETARA

Acum doua saptamani a fost ziua mea. Cand m-am trezit dimineata, nu ma simteam prea bine, dar speram ca sotia o sa-mi cante "Multi ani traiasca!" sieventual o sa-mi dea un cadou, dar ea nu mi-a zis nici macar"buna dimineata"... Copiii s-au asezat si ei la micul dejun fara sa-mi spuna nimic special. Am ajuns deprimat la birou, iar cand am intrat pe usa secretara, plina de entuziasm, mi-a urat "La multi ani!". M-am simtit un pic mai bine, macar ea si-a adus aminte de ziua mea..... Am lucrat normal si, spre dezamagirea mea, nimeni din prieteni sau rude nu m-a sunat sa ma felicite... Inainte de pranz, secretara a intrat la mine in birou si mi-a zis:
"Ce-ar fi sa mergem sa mancam impreuna?" I-am raspuns ca e cea mai buna propunere pe care am auzit-o in acea zi si am acceptat. Am ales un restaurant intim unde am mancat bine, am baut si ne-am distrat de minune.
In masina, in drum spre birou, ea mi-a zis: "Intr-asa o zi deosebita, de ce sa ne mai intoarcem la birou mai bine vino la mine acasa si sa continuam sa ne distram!". "Bine", am zis, "hai, si asa mai bem cate un paharel"...
Odata ajunsi in apartamentul secretarei, ea mi-aspus:
"Sper ca nu te deranjeaza daca am sa ma fac mai 'comoda'!".
"Nuuuu, nici o problema!" i-am raspuns, iar in sinea mea ma gandeam ca o sa fie o experienta interesanta...
Ea a intrat in dormitor si dupa cateva clipe a iesit...... cu un tort imens cu lumanari, urmata de sotia mea, copii, prieteni si rude, care cantau in cor"La multi ani!" ... iar eu stateam ca un idiot in curu' gol, in mijlocul sufrageriei...
Asta e motivul pentru care am dat-o afara pe secretara. Cu sentimentele mele nu se joaca!!