joi, 8 iulie 2010

Branza de vaci

Zilele trecute aveam niste lapte expirat (aproape 2 litri) prin frigider si-am zis sa nu-l arunc, sa-l fac branza.
L-am pus la fiert la foc mic si cand a dat in clocot am adaugat zeama de la o lamaie. Imediat s-a branzit. Am mai lasat un pic, pana s-a ales bine zerul apoi am pus la scurs intr-o carpa curata. Am lasat branza la scurs vreo 2 ore. Dupa aia, nerabdatoare, am gustat-o. Mare dezamagire. Avea un iz usor de lamaie, care era perfect daca o foloseam la vreo prajitura. Dar cum eu am vrut sa o mananc proaspata, nu mi-a placut. Pana la urma am ametit-o cu niste smantana si am mancat mai mult de jumate din ea. Restul am aruncat.
Stiu ca se mai poate face branza rapida cu pastile de calciu. Imi poate da cineva "reteta"? Ce fel de calciu? Lactic sau normal? Care este proportia pastile / litru de lapte? Vreau sa incerc si metoda asta. Daca nici asta nu-mi place, raman la metoda clasica, cu lapte acru.

3 comentarii:

Lady Io spunea...

Am gasit o reteta, sper sa-ti fie de folos!
http://www.babyonline.ro/Retete-culinare/Retete-pentru-bebelusi/Gustari/Branza-de-vaci.html?a=4222/485711

CamiB spunea...

Multumesc, o incerc dupa ce se termina postul.

camelia spunea...

Salut,

Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

Toate cele bune,

Petitchef