duminică, 14 februarie 2010

Hepi valentain!

Mi se pare asa o chestie siropoasa si de prost-gust valentinu' asta de nu va pot spune. Sunt pline magazinele de papitoi de plus, pernute rosii, lumanari rosii, bomboane de ciocolata in forma de inima si alte "inimi" rosii. Sa nu mai vad rosu in fata ochilor vreo luna de-acum incolo. Sunt pline revistele si ziarele de reclame ale magazinelor de bijuterii care ofera tot felul de inimi cu/fara diamante la preturi 'imbatabile". Toate restaurantele au preturi speciale la meniul de valentain, preturi mai mari decat in mod obisnuit, fara ca meniul sa fie unul iesit din comun. Adica totul este BUSINESS. Adica hai sa mai scoatem un ban de la fraieri.
Am citit ieri intr-o revista diverse "sfaturi": sa-ti vopsesti parul cu o saptamana inainte de "ziua cea mare", sa te duci la cosmetica cu vreo 2 zile inainte, la manichiura, la coafor etc, de parca s-ar apropia Craciunul, revelionul si Eid-ul la un loc.
Eu nici n-am realizat ca e valentin pana nu am ajuns la birou si au inceput colegii sa-mi ureze hepi valentain. Iar sotul m-a invitat la pranz si i-am spus ca ma duc sa iau pranzul cu colegele, sa ne luam la revedere de la o tipa care se intoarce definitiv in Romania. Numai spre sfarsitul mesei am vazut o inima rosie pe o usa si mi-a picat fisa de ce m-a invitat sotul la pranz tocmai azi (de obicei mancam la birou). O sa ma revansez si o sa-l iau eu la o inghetata diseara.
Oare chiar e nevoie sa asteptam o zi anume ca sa-i aratam celui / celei de langa noi ca il / o iubim? Sa ne facem frumoase? Sa oferim/primim o floare sau o ciocolata? Eu ii cumpar sotului cand imi tuna mie cate o punguta de Hershey Kisses, fara vreo ocazie speciala.
Sotul meu avea o modalitate draguta de a-mi spune ca ma iubeste: in completarea listei de cumparaturi saptamanale pe care eu o lipeam pe frigider el punea intotdeauna "pupici" si ma amuzam de fiecare data si radeam de una singura prin magazin cand ajungeam la pupicii lui. Acu, de ceva vreme n-am mai lipit eu lista pe frigider, asa ca n-am mai primit pupici.
Pe frigiderul unui cunoscut bolivian am vazut alta chestie draguta, adresata sotiei lui: "Dimineata, primul lucru: un pupic grasutului tau. Apoi inca unul. Apoi o pauza. Apoi mai multi pupici."
Mie mi se par de o mie de ori mai dragute si mai reale, mai autentice, chestiile spontane decat valentinu asta siropos si comercial.
In Arabia Saudita politia religioasa a interzis cadourile specifice (inimioare, lumanari, chiar si trandafiri rosii), chiar daca in restul anului n-au nici o treaba cu ele, si patruleaza prin oras, incercand sa interzica sarbatorirea Sf. Valentin, pe motiv ca este impotriva invataturilor islamice.

1 comentarii:

arcadia spunea...

subscriu! Valentine's day sucks! :D