duminică, 18 aprilie 2010

O chestie "chinezeasca"

Vineri dupa-masa mi-am inaugurat aragazul. Si fiindca n-am avut in casa nici o reteta de placinta cu mere dupa care poftesc de luni de zile, am zis sa fac o chestie la wok, sa-l inaugurez si pe ala.
Reteta e cam asa:
1 piept de pui
2 cepe mici
cativa catei de usturoi
1/2 ardei rosu
1/2 ardei galben
1 morcov
niste varza tocata
taitei chinezesti (nu de orez)
Am taiat ceapa solzisori si am calit-o cu cativa catei de usturoi taiati marunt. Cand a devenit sticloasa am pus puiul taiat cubulete. Am lasat puiul sa se rumeneasca, apoi am adaugat morcovul taiat fasii, apoi varza. La urma am adaugat ardeii grasi taiati si ei fasii. Am mai lasat cateva minute pe foc, am condimentat cu sare, piper, 4 spices si boia iute. Eu as fi pus si niste sos de soia, dar colegul nu e fan asa ca am renuntat.
Intre timp am fiert taiteii, i-am scurs si i-am adaugat si pe ei in wok. Am pus vreo 3 catei de usturoi taiati marunt, am mai lasat 2 minute pe foc si gata.
Am pus ghilimele in titlu pentru ca ce am facut eu nu este mancare chinezeasca. Nu am folosit sosuri si condimente specifice bucatariei chinezesti. Dar noua ne-a placut si asta e tot ce conteaza, nu?

2 comentarii:

nicoleta spunea...

Cred ca era bun ce ai gatit tu. Si eu as fi pus ceva sos de soia...noua ne place. Ai facut bine ca ai luat aragaz cu rotisor ...sa vezi ce bun iese puiul.
Eu am o reteta de placinta cu mere cu aluat fraged ..buna...noua ne place. Daca te intereseaza o gasesti aici .
o saptamana buna..pa!

CamiB spunea...

Nico, a fost bun, eu n-am apucat decat sa gust. Colegu a ras tot.
Multumesc pentru reteta, si mie imi place modelul asta de prajitura. Dar pentru mine asta este prajitura, mai eleganta, mai de oras, sa spun asa. Ce vreau eu e o reteta mai rustica,cu un aluat foarte simplu, reteta de placinte care se ruleaza, cum facea bunica. Din pacate n-am gasit nimic de genul asta pe net. Dar o intreb azi pe mama, ca si ea imi facea.