Sambata dupa-masa am facut pui cu smantana, cum facea mama. Are o tona de colesterol si cam un milion de calorii pe portie, dar...... the hell with it, e tare bun.
Am avut 900g de pulpe superioare, pe care le-am degresat si le-am despielitat. M-am minunat cata grasime poate avea carnea de pui. Din 900g cred ca am aruncat un sfert (grasime si piele). Am sarat si piperat carnea si am lasat-o sa stea un pic, vreo 20 de minute. Apoi am prajit-o in ulei. Cat s-a prajit carnea am facut sosul: am calit o ceapa, apoi am adaugat 4 cutii (200g fiecare) de smantana si cam un pahar de lapte. Am lasat sa dea in clocot, mestecand incontinuu. Am condimentat cu sare si piper. Dupa cateva minute, am dizolvat o lingurita de amidon in apa si am adaugat la sos, ca mi se parea cam subtire. Am scos puiul din tigaia lui si l-am adaugat la sos. Merge de milioane cu mamaliguta, dar e bun si cu paine.
Pofta buna!
Tartă de ciocolată cu portocale
Acum o zi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu