miercuri, 3 martie 2010

Gris cu lapte caramelizat

Am gasit reteta asta pe forumul mireselor si mi-am zis sa o inceerc, eu fiind mare fana zahar ars.
1 cana gris
3 cani de lapte
1 cana de zahar (puneti mai putin daca preferati mai putin dulce)
coaja de lamaie
vanilie sau romPreparati laptele cu gris dupa ce reteta aveti si stiti ca iese. Puneti zahar dupa preferinta si arome la fel. Eu pun mereu coaja de lamaie si rom, daca am din Romania (aici nu se gaseste in magazine), daca nu,vanilie. Trebuie sa fie destul de moale, sa curga.
Intr-o oala puneti zaharul la topit. Cand se topeste tot si capata o culoare aurie, intindeti siropul pe peretii oalei.

Apoi turnati laptele cu gris si dati la rece cateva ore. Cand se raceste bine, rasturnati pe un platou, ca pe un tort.
Pofta buna.

9 comentarii:

VertAnge spunea...

Foarte interesanta ideea.
Eu obisnuiesc sa mananc grisul cu lapte cu dulceata sau sirop de fructe, dar tinand cont ca imi place orice dulce cu zahar caramelizat, voi incerca aceasta reteta negresit.

CamiB spunea...

Bun venit, inger verde.
Mie imi place tare mult. Incearca si spune-mi cum ti se pare.

CamiWitt spunea...

Asa papam mereu cind eram mica si cuminte...hi,hi,hi..
PS: Citeodata se intimpla de nu gasesc timp sa traduc retetele la timp, sau nu gasesc cuvinte de exprimare. Reteta este tradusa. Cum recunosc retetele mele in net? Sint cu greseli ortografice si mod de exprimare, de aceea am bagat si stop la copy mouse...O seara placuta si mersi de vizita! Cami

CamiWitt spunea...

Nu-mi vine sa cred..cum mai mami in Dubai sa nu fie arome...Acolo e normal full cu toate bunatatile. Poate nu te-ai uitat de fiole de alea mici cu aroma de rom. Si la noi nu era pina acum vreo 4 ani rom la sticlute ci numai esenta in fiola. Este si mai spornica si are un gust foarte bun.

CamiB spunea...

Crede-ma ca nu este esenta de rom de nici un fel. Romul este alcool. Si aici, in tara musulmana, este interzisa comercializarea alcoolului. Si cred ca de asta nu este. Si nici gelatina nu am vazut pana acum ceva vreme, numai agar-agar pe care nu stiu sa-l folosesc.

CamiB spunea...

Multumesc pentru vizita si pentr traducere, Cami.

Agenda di Nico spunea...

Bun grisul cu zahar ars.. ce pofta la ora asta !
si mie imi plac mult dulciurile cu zahar ars...
weekend placut!

Sarea in bucate spunea...

Pe aripi de primavara
8 Martie lin coboara
Si in a lui privire
Va aduce mult noroc si fericire !Cu drag, Just me:)

CamiB spunea...

Nicoleta, bun venit la mine.
Just me, multumesc penttru vizita si pentru urari. Noroc si fericire si tie.