marți, 20 aprilie 2010

Cu bani / fara bani

Ma duc ieri sa scot bani de la un bancomat Standard Chartered, au avand contul la o alta banca. Trag un zambet la camera si incep procesul. Dupa ce dau eu toate datele cerute, imi apare pe ecran ca tranzactia mea e in procesare si ca trebuie sa astept. Ok, astept. Si-mi returneaza masinaria cardul, pe ecran imi apar mesajele publicitare initiale si aud: "multumim ca ati apelat la serviciile noastre. La revedere." Si zic: "bine, bine, dar banii mei unde sunt?" Putin contrariata, ma duc la alt bancomat si vreau sa scot aceeasi suma si, surpriza: fonduri insuficiente, desi eu stiam sigur ca trebuie sa fie bani in cont. Pun mana pe telefon si sun la banca, sa vad ce s-a intamplat. Si-mi spune tipul de la banca toate tranzactiile efectuate ieri si ce suma a ramas in cont dupa fiecare tranzactie. Totul era ok, pana la banii scosi de la bancomatul SC. Ii spun aluia ca de fapt eu nu am primit nici un ban de la bancomatul respectiv, nici chitanta, nici nimic. Dupa reactia lui ("Reteaua a debitat banii din contul dvs, dar nu-i nici o problema, completam un formular de disputa si o sa va primiti banii inapoi in maxim 2 saptamani") cred ca nu am fost primul client care s-a plans de asa ceva.
Acuma stau eu si ma gandesc: daca cei de la SC o sa spuna ca eu vorbesc aiurea si o sa refuze sa-mi returneze banii? N-am altceva de facut decat sa stau si sa astept, sa vad ce o sa se intample.

Edit: duminica, 3 mai, mi-am primit banii inapoi.

4 comentarii:

realbadpisy spunea...

pey nu am camere de filmat? s avad ca nu ai ridicat nici un ban?

CamiB spunea...

Ba da, au. Si chiar am tras un zambet la camera inainte sa incep procedura. La asta nu m-am gandit, ca vor vedea pe camera ca nu am ridicat nici un ban. M-ai linistit intr-o masura. Mersi

INCERTITUDINI spunea...

Chiara asa, sigur ca vei primi banii..doar ca nu este normal sa astepti atat. Asta nu inteleg in relatiile cu bancile. Daca ar fi fost invers, ar fi asteptat doua saptamani?


Mult noroc!!

CamiB spunea...

Mersi.
Vai, dar cum sa astepte? Doar sunt institutii bancare si se cred atotputernice. Daca intarzii o zi la plata credit cardului incep si ma suna si ma penalizeaza de nu ma vad.