luni, 10 mai 2010

Cumparaturi on-line in Romania

Vineri e ziua mamei mele si m-am gandit sa-i cumpar un robot Kenwood. Si de vreo saptamana tot caut pe site-urile romanesti. Si ce-am descoperit: majoritatea NU accepta plata on-line prin credit card. Au ca posibilitati de plata cash (la sediul firmei sau on delivery), ordin de plata sau transfer bancar. Nu sunt in tara, deci este exclus sa ma duc la sediul firmei sa platesc cash. Vreau sa fie surpriza surpriza asa ca nu le pot trimite alor mei bani sa plateasca la livrare. Ordinul de plata nici nu stiu ce este, iar transferul bancar dureaza o gramada si ma costa de ma usuca. Stiu ca plata on-line prin credit card e putin riscanta, dar prefer sa platesc on-line tot ce trebuie platit, iar ai mei sa nu mai aiba nici o durere de cap.
Later edit: am primit un e-mail de la unul din aceste magazine on-line care ma informeaza ca numarul de telefon din comanda nu este corect. Am dat numarul meu din Dubai, ca altul n-am, numar pe care il folosesc de 5 ani, care nu are nici o prolema si pe care l-am verificat de 10 ori inainte sa trimit comanda.

6 comentarii:

realbadpisy spunea...

pfff! ce cestie..poate gasesti o modalitate....sa se bucure mami tau!!

CamiB spunea...

Gasesc eu o solutie. In ultima instanta il iau de pe e-bay si ma apuc sa traduc manualul de utilizare.

realbadpisy spunea...

hehehhe! nici nu ma gandeam ca nu ai sa gasesti o solutie.

CamiB spunea...

Pisule, solutii sunt, dar sunt dezamagita de magazinele on-line din Romania. Eu asa vad cumparaturile on-line: stai in fata calculatorului, click-uiesti de cateva ori, introduci niste date si in cateva zile ai produsul acasa, fara dureri de cap. Or in cazul magazinelor romanesti, dai click-uri, apoi alergi la banca sau la sediul lor, iti mai faci nervi cu vreo functionara acra si numai dupa aia ai produsul acasa, daca nu l-ai ridicat tu de la sediu. Este 100% contrar imaginii mele despre magazinul on-line.

INCERTITUDINI spunea...

Nu stiu cum se fac chestiile astea, dar ma bucur ca te preocupa cum s-o faci pe mami fericita!
Sa ai noroc!
La multi ani, pentru mami!!!

CamiB spunea...

Gina, eu de cand sunt in Dubai m-am obisnuit sa fac cumparaturi on-line. Dar romanii mai au mult de invatat la capitolul asta. Iar pentru mama atat pot face, de departe: sa-i trimit un cadou sau o floare.
Multumesc pentru urari.